Hotelierii de la munte anunță tarife mai mari la cazare: „Cei care obișnuiau să vină, o vor mai face sigur”

  de - | 13 October 2021, 8:16 AM | Naţional | Turism

  0

  Poiana Brașov

  Nici vacanțele la munte nu vor fi prea accesibile în această iarnă. Din cauza facturilor majorate, tarifele la cazări vor crește cu 15%, anunță hotelierii.

  Dacă iarna trecută turiştii plăteau pentru o noapte de cazare într-un apartament aproximativ 550 de lei, în acest an, tariful va ajunge la 650 de lei pe noapte.

  „Vorbim de un sezon de iarnă în care oricum prețurile sunt putin mai mari, și vorbim de această dată și de adaptarea lor la vremurile pe care le trăim. Însă trebuie să ne gândim că în afară de prețul utilităților care a explodat suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante”, a declarat pentru Digi24 Roxana Cojocea, președinte Asociația de Turism Poiana Brașov.

  Chiar şi cu tarifele mărite, românii speră să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la munte.

  „Cei care au fost obișnuiți să vină, o să mai vină sigur, cu siguranță. Românul n-are frică de nimic”, a declarat un cetățean pentru Digi24.

  Patronii din HORECA speră ca autorităţile vor adopta măsuri fiscale pentru a-i ajuta să se descurce şi să-şi păstreze angajaţii, mai ales că şi salariul minim pe economie va crește cu peste 10% .

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.