joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Hlistei s-a făcut mare! Mare talent cu viitor mare. Depinde doar de el…

  de Lucian Dănilă | 24 august 2015, 2:36 PM | Sport

  0

  Povestea a început în ziua de 24 august 1994. Mă aflam în vestiarul echipei Gloria cu marele Flavius Domide, care ne era antrenor, tocmai întors de la World Cup USA 1994, acolo unde au strălucit Hagi, Răducioiu și Ilie Dumitrescu. Printre noi era și „veteranul” Mihai. Era bucuros și ne-a dat o bere fiecăruia pentru că a devenit tată pentru a doua oară. După Mihaela, fiica sa mai mare, în ziua de 24 august s-a născut Cătălin.

  Aveam câteva luni peste vârsta majoratului și am băut cu plăcere acea bere, la fel ca și toți colegii mei. Ne-am hidratat după un antrenament la peste 30 de grade. Anii au trecut și l-am revăzut pe Cătălin pe arena „FZ”. Câștiga de unul singur un meci al echipei sale de juniori, antrenate de Feri Tisza, după două acțiuni solitare care i-au scos la iveală imensul talent deși avea doar 15 ani. Atunci aveam să-l cunosc. Era timid, plăpând dar foarte talentat.

  La 17 ani a cochetat cu prima echipă de la UTA. A trăit însă o mare dezamăgire atunci când antrenorul Adrian Falub nu l-a introdus nici măcar la jocul școală din timpul antrenamentului. L-a trimis să se antreneze singur pe zgura din spatele porții. A fost un moment care l-a motivat pe Cătălin, dar numai pentru o scurtă perioadă. S-a accidentat grav și a stat pe margine mai bine de jumătate de an sprijinit de familia sa, mai ales de mama lui, Corina. Nu a renunțat și a revenit la UTA II. Rămas sub îndrumarea lui Feri Tisza la juniori, Cătălin juca tot mai bine la Liga a 4-a, avându-l pe banca tehnică pe Mutică.

  Apoi s-a produs acel scurt-circuit în fotbalul arădean. A apărut UTA Bătrâna Doamnă. Pilonii noii construcții erau Botiș și Varga, dar lumea aștepta tot mai multe de la juniorul Cătălin Hlistei. A fost strălucitor uneori și a pus serios umărul la promovarea Bătrânei Doamne în Liga a 3-a după un meci de baraj la Lugoj în care a evoluat foarte bine și a și marcat golul prin care arădenii s-au desprins pe tabela de marcaj a bătrânei arene din Lugoj. În vara trecută s-a vorbit mult despre el. Au apărut primele oferte, unele chiar de la Liga 1, iar altele de la liga secundă. Nu s-au concretizat și a rămas la Arad.

  În Liga a 3-a nu a mai fost același. A avut oscilații de formă, dar chiar și așa a marcat multe goluri decisive precum cele de la Craiova sau de la Târgu Jiu. Cam puțin totuși pentru un fotbalist cu un asemenea talent.

  Echipa a promovat, iar acum are în față spectrul Ligii secunde. Cătălin a arătat poftă de joc în pregătiri, chiar a marcat sâmbătă unicul gol al echipei UTA în amicalul cu Reșița, dar are în față un an lung și greu.

  Astăzi, Cătălin s-a făcut mare. A împlinit 21 de ani, vârstă la care poate bea liniștit o bere chiar dacă ar fi în Statele Unite sau Anglia, țări în care devii major doar la 21 de ani. Prioritatea lui nu constă în a bea acea bere, ci în a juca fotbal și să o facă bine. Are un talent imens și poate avea un viitor foarte frumos pe calea pe care a apucat încă de la 7 ani, fotbalul. Totul, însă, ca și în cazul altor mii și mii de jucători, depinde doar de el.

  La mulți ani Cătălin Hlistei! Te-ai făcut mare, dar noi te dorim mare fotbalist!

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.