joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Haos pe Centura Aradului! Blocaje de câțiva kilometri din cauza TIR-urilor (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 22 august 2016, 1:52 PM | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Centura Aradului, cea care face legătura între Selgros și complexul Armonia, este blocată. A avut loc un accident la ieșirea din localitatea Vladimirescu, dar principala cauză o constituie greva transportatorilor, care până la data de 15 septembrie intenționează ca în fiecare zi, între orele 13 și 14, să intre în grevă japoneză!

  ”Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR)”, scria Mediafax în urmă cu câteva zile.

  Totodatã, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul „Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

  Pe lângã aceastã grevã japonezã, UNTRR împreunã cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel naţional.

  „Majoritatea operatorilor de transport sunt aduşi la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfã şi persoane s-au majorat cu peste 300% faţã de anul precedent şi cu peste 500% faţã de anul 2014. Astfel, o poliţã RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la preţul de 22.000 lei pe an faţã de 4.000 lei în 2014″, se arată în comunicatul de presă al UNTRR.

  centura aradului 1

  Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenţia Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României cã tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.

  UNTRR acuză firmele de asigurare că nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficienţa lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA, scrie MEDIAFAX.

  „Practic, piaţa asigurãrilor a ajuns un ”vest sãlbatic”, unde fiecare firmã de asigurare îşi stabileşte tarifele fãrã a lua în calcul riscurile şi sustenabilitatea, iar ASF este în stare doar sã trimitã asigurãtorii în faliment”, se mai arată în documentul citat.

  Patronatele din transporturile rutiere cer de urgenţă Guvernului sã intervinã prin Legea concurenţei nr. 21/1996 care la articolul 4, alineatul 3, prevede soluţia de emitere a unei Hotãrâri pentru blocarea tarifelor de primã RCA pentru o perioadã de minimum 9 luni, timp în care Guvernul poate dispune mãsuri urgente pentru reechilibrarea pieţei, încheie MEDIAFAX.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.