vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Haos pe aeroporturile din SUA. Mii de zboruri au fost amânate din cauza unei defecţiuni în sistemul informatic

  de - | 11 ianuarie 2023, 9:29 PM | Internaţional

  0

  Peste 7.300 de zboruri au fost întârziate și 1.100 anulate pe aeroporturile din Statele Unite, după ce a apărut o defecţiune în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA), potrivit FlightAware, citat de Reuters. Agenția de presă notează că zborurile au fost între timp reluate încetul cu încetul, dar întârzierile tuturor zborurilor afectate ar putea dura câteva zile.

  Potrivit Associated Press, Casa Albă a anunțat că nu există dovezi că ar fi fost un atac cibernetic în spatele defecțiunii care a distrus planurile de călătorie pentru milioane de pasageri. Președintele Joe Biden a declarat că a ordonat o investigație a Departamentului Transporturilor.

  FAA a precizat că lucrează pentru a restabili sistemul numit NOTAM, care avertizează piloţii cu privire la pericolele şi modificările aduse instalaţiilor şi procedurilor aeroportuare și care astăzi a încetat să mai proceseze informaţiile actualizate.

  Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne şi că va publica o actualizare atunci când va afla mai multe informaţii de la FAA. „Pasagerii se pot aştepta la întârzieri în această dimineaţă şi pe tot parcursul zilei”, a anunţat Aeroportul Internaţional Austin-Bergstrom pe Twitter.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.