luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Hangover” la Chișineu Criș: un minor a spart o locuință, a furat un VW Transporter și l-a condus beat!

  de Special Arad | 20 februarie 2016, 9:06 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, prin rechizitoriul din data de 17.02.2016, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului minor R.D.A. – cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere, furt de folosinţă, conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 20.01.2016, în jurul orelor 21:00, inculpatul R.D.A., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului şi spargerea unui geam, în imobilul cu nr. 414 situat în localitatea Vânători, jud. Arad, aparţinând persoanei vătămate Ardelean Valentina, de unde a sustras mai multe bunuri, după care a spart un geam al autoturismului marca Opel Vectra, care era parcat în curtea imobilului.

  De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că, în data de 20.01.2016, în jurul orelor 23:20, inculpatul R.D.A. a sustras autoutilitara marca VW Transporter, cu numărul de înmatriculare AR 97 MAY, aparţinând persoanei vătămate David Aurel Petru, şi a condus-o pe drumurile publice din localitatea Apateu, jud. Arad, în condiţiile în care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  Parchetul precizează: „Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Chişineu-Criş. Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.