vineri, 23 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Halep, ministrul Tineretului şi Sportului? Unii protestatari o propun în noul Guvern

  de - | 7 noiembrie 2015, 12:10 AM | Sport

  0

  După trei zile în care zeci de mii de oameni au protestat în centrul Bucureştiului, au apărut şi primele propuneri de persoane pe care oamenii din stradă le vor în noul Guvern. Printre ele se numără şi Simona Halep, un grup de protestatari pronunţându-i numele numărului 2 WTA, pentru ca sportiva să ocupe postul de ministru al Tineretului şi Sportului. Chiar dacă cei mai mulţi fani doresc ca Halep să mai joace tenis pentru mulţi ani de acum înainte, există şi admiratori care cred cu tărie că Simona poate contribui la schimbarea sistemului, scrie ProSport.

  „O propun pe Simona în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului. Ştiu, mulţi vor afirma că nu are experienţa necesară…”

  O tânără care a participat la mişcările de stradă din Bucureşti în toate cele trei zile de protest crede că Simona Halep este cea mai bună soluţie pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Andrada Tronaru (24 de ani) i-a explicat reporterului ProSport motivele pentru care o propune pe sportivă în noul Guvern: „După cum am putut vedea în ultimele zile, situaţia politică este extrem de tensionată din cauza protestelor. Se doreşte un Guvern tehnocrat, care să poată scoate România din acest impas. Ştim cu toţii prin ce am trecut datorită lăcomiei şi atitudinii nonşalante ale clasei politice. În acest context de instabilitate maximă în care ne aflăm, ne dorim oameni competenţi în fruntea fiecărui minister, oameni obişnuiţi, sinceri, care să işi cunoască foarte bine meseria, imuabili in tot ceea ce întreprind. De aceea, în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului o propun, personal, pe Simona Halep. Ştiu, mulţi vor afirma că nu are experienţa necesară şi este prea tânără. Adevărul este, de fapt, că exact aceştia sunt genul de oameni pe care ni-i dorim la putere, oameni tineri, cu aşteptări, visuri şi speranţe de la viitor. Cu toţii ne dorim intrarea în normalitate, in linie cu marile capitale ale Europei. Astfel, sunt sigură că oamenii tineri sunt cei care ar trebui promovaţi, precum Simona, care au realizat până la vârsta de 24 de ani ce alţii nici nu vor visa până în clipa morţii. Aceştia sunt oamenii care ne pot scoate la liman, „gura de aer” de care aveam nevoie de atâţia zeci de ani”.

  Stere Halep: „Peste ani, Simona ar putea conduce o instituţie importantă”

  Simona se gândeşte doar la tenis în acest moment, anunţând planuri de viitor bine puse la punct. Ea l-a angajat joi, pentru sezonul 2016, pe australianul Darren Cahill, unul dintre cei mai renumiţi tehnicieni din lume, pe postul de antrenor cu normă întreagă. De asemenea, Stere Halep, tatăl Simonei, a exclus pentru moment, într-un interviu pentru spynews.ro, varianta ca Simona să facă parte din noua clasă politică. După retragerea din sport însă, Stere Halep îşi vede fiica într-o funcţie de conducere: „E onorant să vezi că fata ta este atât de apreciată de o ţară întreagă. Dar Simona mai are încă multe lucruri de făcut în lumea tenisului de performanţă. Mai avem multă pâine de mâncat în tenis. Însă, vă pot spune că sunt sigur că atunci când va veni momentul retragerii din tenis, Simona va rămâne tot în sport. Peste ani, ar putea conduce o instituţie importantă din acest domeniu. Dar mai are de aşteptat”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.