Notele Bătrânei Doamne! FC Botoșani – UTA 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 19 March 2022, 2:35 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a înregistrat prima înfrângere din play-out în chiar prima deplasare din acest mini-campionat, dar odată cu această înfrângere a pierdut și o șansă importantă de a se ține aproape de FC Botoșani în lupta pentru unul dintre locurile 7 sau 8, adică locurile care duc la barajul pentru Conference League.

  „Era un meci de 6 puncte”, așa cum avea să spună după joc și fundașul arădenilor, Alexandru Benga. Partida a fost pierdută încă din startul ei. UTA a început timorată, înghesuită în propria jumătate de o echipă care, deși are în componență fotbaliști buni, nu mai este acea formație în care impresionau Ongenda, Edjouma, Keita sau chiar Jonathan Rodriguez.

  Taxată încă de la prima greșeală, prin golul ciudat marcat de Jaja, UTA nu a mai găsit calea spre gol, ratând și puținele ocazii pe care și le-a creat, „campionul” ratărilor fiind de această dată Dumitru Cardoso, aflat de trei ori în poziții favorabile. UTA nu a beneficiat nici de calitățile lui Otele sau a lui Miculescu, reduși la tăcere ieri pe arena din Botoșani. Miculescu a avut unele oportunități, dar lipsa de concentrare sau chiar suprafața de joc au dus la irosirea acestora.

  Jucătorii care altădată închideau spațiul dinaintea fundașilor, Batha și Vorobjovas, au fost și ei depășiți în multe rânduri de adversari, asta chiar dacă gruparea din Botoșani nu a arătat nici ea un joc foarte convingător, după golul marcat încă din minutul 7 fiind mai preocupată să nu fie egalată decât să-și mărească avantajul. Ubbink nu a mai fost nici el jucătorul care să aducă clarviziunea în jocul Bătrânei Doamne și se pare că pe olandez nu îl avantajează rolul său în sistemul impus de Ionuț Badea, 4-3-3.

  UTA și-a pierdut din identitatea cu care ne-a obișnuit în ultimul an, acel presing avansat, cu mingea recuperată în jumătatea adversă, cu permanentă presiune pe treimea adversă. Dacă în acest campionat UTA a dominat echipele mai mari ale competiției, așa cum sunt CFR, FCSB, Craiova, ca să nu mai spunem despre FC Argeș sau Voluntari, echipe din play-off, actuala UTA a fost inferioară ca posesie chiar și în jocul anterior, cel cu Academica Clinceni, meci la care a avut doar 44 la sută posesie.

  Ce este și mai îngrijorător este faptul că actuala UTA nu mai arată acea organizare defensivă care a făcut-o un adversar de temut pentru orice adversar din Liga 1, spațiile între fundași fiind ieri destul de mari. Dacă Vukcevic funcționează meci de meci la parametri buni, în banda stângă este o problemă, Baravykas alternând evoluțiile bune cu cele foarte slabe, așa cum s-a întâmplat și ieri cât și la Craiova.

  Urmează un joc care, în mod normal, va fi câștigat de UTA, cel cu Gaz Metan, după care urmează un joc am putea spune capital cu Rapid, meci care dacă nu va fi câștigat obiectivul locurilor 7 sau 8 va deveni o „fata morgana”.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 5 – Ezitant în jocul de aseară, cu acea pasă trimisă direct la adversar în momentul în care a dorit să degajeze cu piciorul stâng, dar și cu unele parade în doi timpi, cum s-a întâmplat la șutul lui Mailat.

  Marko Vukcevic – 6 – A fost din nou unul dintre cei mai buni jucători ai Bătrânei Doamne, a câștigat multe dueluri în propria jumătate chiar dacă în fața sa se afla vitezistul Jaja. A trimis și o centrare bună spre Cardoso, dar acesta a trimis cu capul peste poartă.

  Erico Da Silva – 5 – A pierdut duelul la cap cu Mihai Roman II la faza golului marcat de Botoșani și, involuntar, a și deviat mingea trimisă de Jaja spre poartă, deviere care l-a derutat decisiv pe Iacob. Și-a reglat din mers evoluția, cu mici greșeli, dar asta și pe fondul în care UTA a atacat mai mult și acțiunile de atac ale moldovenilor au fost puratte mai mult în flancuri.

  Alexandru Benga – 6 – A fost unul dintre puținii jucători ai arădenilor care au avut ieri o evoluție decentă. Și-a câștigat majoritatea duelurilor directe, nu s-a complicat în momentele cheie, dar din rolul său mai multe nu a putut să facă, deși a fost aproape de a marca la un corner executat de Ubbink, dar pe traiectoria mingii trimise de el spre porată s-a interpus Cardoso care a trimis afară.

  Rolandas Baravykas – 4 – Depășit la aproape fiecare acțiune purtată pe partea sa, mai ales de rapidul Mailat, Baravykas nu a dus niciun plus nici în ceea ce privește tranziția pozitivă. A fost înlocuit cu Shlyakov după ce a fost avertizat cu un cartonaș galben.

  Evgheny Shlyakov – 6 – A jucat aproximativ 20 de minute, timp în care a rezolvat problemele defensive în flancul stâng al apărării Bătrânei Doamne și a urcat periculos în atac, dar a lipsit precizia la centrări.

  Desley Ubbink – 5 – Olandezul fie este în regres din cauza formei sportive, fie din cauza noului său rol în sistemul 4-3-3, unul în care este mult mai departe de poarta adversă și în care își consumă foarte mult energia pentru a recupera mingea de la mijlocașii echipei adverse.

  Idriz Batha – 5 – După o bună bucată de vreme, albanezul nu a mai reușit să-și impulsioneze colegii, a fost depășit destul de ușor prin jocul de pase al adversarilor, dar a rezistat bine în duelurile unu la unu, cele în care este unul dintre cei mai buni jucători din campionat.

  Modestas Vorobjovas – 4 – I se poate imputa greșeala de la golul marcat de gruparea din Botoșani, atunci când a trimis în spatele unui adversar o pasă din interiorul careului. Nu a mai reușit să recupereze mingi cum o făcea la alte partide, iar pasele sale sunt cu precădere înapoi.

  Florentin Matei – 5 – Introdus pentru a aduce mai multă calitate tehnică în jocul ofensiv, Matei a ieșit foarte puțin la rampă în cele 20 de minute cât a jucat. A executat execrabil lovitura liberă de la 20 de metri de care a beneficiat UTA în minutul 90, o șansă bună de egalare.

  David Miculescu – 4 – A părut deconectat de la acest joc. Nu ne aducem aminte de nicio acțiune individuală reușită, așa cum ne-a obișnuit în acest sezon, dar ni le aducem aminte pe cele în care fie a greșit preluare în zona careului, fie efectiv a ratat preluarea într-un moment care putea deveni foarte periculos pentru poarta lui Pap.

  Dumitru Cardoso – 6 – Pentru mulți poate să pară o notă mare dat fiind că a irosit toate șansele pe care le-a avut, două dintre ele destul de mari. Dar Cardoso a fost singurul jucător al arădenilor care a hărțuit apărarea adversă, una care a arătat multe lacune mai ales pe zonă centrală.

  Philip Otele – 4 – După câteva jocuri în care a strălucit în fața unor adversari modești ca Mioveni sau Clinceni, ieri, Philip, a fost dominat total atât prin forță cât și prin viteză de Braun, fundașul care din vară va evolua pentru CFR Cluj. ca și în cazul lui David Miculescu, Otele nu a avut nicio acțiune individuală reușită și nici la jocul colectiv nu a venit cu vreun plus prin care să își pună în valoare coechipierii.

  Ionuț Badea – 4 – Nota pentru Ionuț Badea este mai mult un rezultat al faptului că a fost poate cel mai prost joc al acestei echipe în actualul sezon. Echipa a intrat moale în joc, înghesuită în preajma propriului careu, iar după ce a primit gol s-a complăcut într-o construcție greoaie, previzibilă și fără viteză. Este destul de îngrijorătoare și această dezorganizare defensivă, dar și faptul că echipa a pierdut din combativitate și din jocul de posesie cu care ne-a obișnuit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.