Halep cedează la Citi Open după confruntarea cu Anna Kalinskaya

  de - | 4 August 2022, 8:41 AM | Sport

  0

  Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) şi-a încheiat participarea la Citi Open 2022 în turul II, după o confruntare cu Anna Kalinskaya (23 de ani, 71 WTA) în care a început prost partida şi a încheiat-o sleită de putere, având nevoie de îngrijiri medicale.

  Simona Halep a început cu stângul pregătirea pentru US Open 2022 (29 august – 11 septembrie). Pentru că, ajunsă la Washington, constănţeanca n-a apucat să joace decât două meciuri aici.   Primul, cu Cristina Bucşa (Spania, 24 de ani, 123 WTA), câştigat în minimum de seturi (6-3, 7-5), a arătat o Simona nervoasă, cu un joc un pic „ruginit“ după o pauză de 25 de zile. Din păcate, lucrurile n-au arătat mai bine nici în turul II, în confruntarea cu Anna Kalinskaya. Din contră!

  Halep a început catastrofal partida, disputată pe o căldură infernală – au fost 34 de grade Celsius, cu umiditate de 43%.  Kalinskaya a făcut ce a vrut şi s-a dus la un incredibil 4-0! La acest scor, Simona a primit nişte vitamine şi minerale din partea medicului turneului. Şi a reuşit să revină în meci!

  În mod spectaculos. De la 4-0 pentru Kalinskaya, scorul a devenit 4-3. Apoi, rusoaica şi-a făcut serviciul pentru 5-3, iar la 5-4 a servit pentru câştigarea setului.

  „Simo“ însă, revigorată, a realizat break-ul şi a egalat, în premieră: 5-5!

  Din păcate, revenirea Simonei s-a oprit aici. Mai întâi, şi-a pierdut serviciul, deşi a avut 40-0 şi trei mingi de 6-5! Apoi, Kalinskaya, încântată de cum a realizat un break nesperat, a închis setul pe serviciul propriu, la 15: 7-5 după 58 de minute.

  În setul doi, Halep a fost, pur şi simplu, doborâtă de căldură. Şi-a pierdut serviciul din start, după care a cedat un game la zero. Când tabela arăta 7-5, 2-0 pentru Kalinskaya, Simona, epuizată vizibil, s-a aşezat câteva minute pe marginea terenului, ţinându-şi capul într-un prosop cu gheaţă.

  Degeaba însă! Arbitrul de scaun a anunţat că românca abandonează, iar aventura lui Halep la Citi Open s-a încheiat în turul II.

  Pentru Halep urmează alte două întreceri de pregătire, înainte de US Open, după cum se poate vedea mai jos:   *Canadian Open, Toronto, Canada (8-14 august)   *Western & Southern Open, Cincinnati (15-21 august)

  Citeste mai mult: adev.ro/rg24mg

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.