Hai să mai citim și ceva pozitiv legat de COVID 19! Taximetriștii din Arad, dovadă de umanitate. Aceea pe care alții au aruncat-o la coșul de gunoi al nepăsării

  de Mihai Todoca | 18 martie 2020, 9:25 AM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  9

  imagine cu rol ilustativ

  Nu trece o zi în care să nu vedem cum pandemia ne afectează viața cotidiană. Unii oameni cumpără în exces, fără a se gândi nici un moment la semenul său, golind rafturile în ciuda asigurărilor lanțurilor de magazine că stocurile sunt suficiente. A fost un caz în care un suspect de coronavirus a început să scuipe medicii și asistentele care-l îngrijeau, un român depistat pozitiv cu COVID-19 a urcat într-un avion din Spania cu destinația București. Rămâi tâmpit când auzi de asemenea oameni lipsiți de responasibilitate și cea mai mică urmă de umanitate. Dacă mai ai și neinspirația de a urmări un post TV care calcă în picioare tot ceea ce înseamnă jurnalism, și aici mă refer la antene printre altele, mai ai puțin și crezi că a venit Apocalipsa descrisă în Biblie.

  Asta până când… până când se „trezesc” unii să iasă din rânduri, să facă un pas în față. Sunt acei oameni care sunt îngrijorați de tot ceea ce se petrece în jurul lor, dar își păstrează calmul și își sfărâmă creierul pentru a găsi o soluție să ajute pe cineva.

  Ne-am emoționat cu toții când i-am văzut pe italieni cum cântă în cor pe la geamuri și balcoane, iar acum a venit rândul românilor.

  La Cluj, un grup de persoane, în semn de solidaritate cu medicii și asistentele care lucrează non stop, au ieșit la geamuri și au aplaudat efortul lor.

  La Craiova, fanii echipei FC „U” Craiova au aprins torțe și au afișat un banner în fața Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș cu mesajul „Nu sunteți singuri, nu dați înapoi! Peluza Sud e alături de voi!”.

  La Arad , taximetriștii au ridicat ștacheta și într-un gest de solidaritate cu asistentele și medicii de la Spitalul Județean Arad, și-au pus la dispoziție mașinile și oferă în mod gratuit curse „spital-acasă” , „acasă-spital”.

  „Medicii si asistentele care vor nimeri la mine în taxi pe ruta spital-acasă sau acasă-spital vor beneficia de curse gratuite. Va multumim pentru ceea ce faceți,trebuie doar sa arate legitimația de serviciu.
  Indicativ 125 Taxi Europa din Arad,sper sa preia si alți colegi această inițiativă așa cum am facut si eu”, este o postare a unui taximetrist din Arad, care prin gestul lui simplu, dar enorm de puternic, a reușit să mobilizeze mai mulți colegi de-ai lui care i-au urmat gestul. Comentariile nu au întârziat să apară : „Mă alătur și eu colegului meu, indicativ 31 Taxi Alfa” , „Mă alătur și eu colegilor în inițiativa de a sprijini cum putem, personalul medical, asigurând transportul gratuit la intrarea/ieșirea din ture, în baza prezentării unei legitimații. Taxi alfa indicativ 170.”

  „De astăzi și eu ma alătur inițiativei de a transporta colectivul medical de acasă- > spital / spital-> acasă gratuit ,inclusiv toate serviciile pe care le ofer eu pe raza municipiului Arad vor fii gratuite
  Va multumim si va dorim un servici usor !
  Indicativ 02 Taxi Europa / 0722280000”

  Deasemenea, o firmă de transport din Arad își pune, la fel în mod gratuit, la dispoziție microrbuzele la dispoziția cadrelor medicale în nevoie:„Punem la dispoziția cadrelor medicale pentru transportul persoanelor din cadrul medical tur retur unde este necesar pentru a fi salvate vieti sau pentru a fi aplicate tratamente sau transportul altor chestii folositoare in aceste momente.
  NON STOP  Gratis 
  1 microbuz de 22 locuri
  1 microbuz de 16 locuri
  3 microbuze de 8 locuri  

  0747 20 47 20 ” 

  O altă firmă oferă servicii de vulcanizare:

  „Mă alătur si eu inițiativei de a veni în sprijinul cadrelor medicale dar si a cadrelor MAI (poliție, jandarmerie, pompieri SMURD) și începând de astazi voi oferi GRATUIT pe toată perioada cât e decretată stare de urgență în România, serviciile de schimbare a anvelopelor la autoturism sau altă problema ce apare la acesta si tine de domeniul de activitate pe care il desfașurăm, tuturor persoanelor ce vor face dovada printr-o legitimație valabilă ca sunt implicate în lupta cu acest virus.
  Drumul Curticiului km 4 (VULCANIZARE)
  Program NON-STOP
  TEL 0758691966”

  Câteva precizări despre
  #TAXIpentruSĂNĂTATE:

  Colegul nostru Alin Florin Popa a venit cu această idee la care au aderat tot mai mulți colegi.
  Î: Cum ne găsiți?
  R: O să avem stickere pe portiera dreapta spate, respectiv prin intermediul aplicațiilor taxi, le puteti descărca gratuit, (atât pe Android, cât și pe ios) iar la observații puteți trece:
  ,, medic, asistent, protocol, etc”
  Stickerele ne sunt puse gratuit la dispoziție de firma Gonzo Media Design, mulțumim! ❤️

  „Doresc să mulțumesc tuturor colegilor care s-au alăturat inițiativei un ,,Taxi pentru sănătate ” prin care oferim gratuit transport de acasa la spital si invers pentru doctori si asistente,doar trebuie sa anunte telefonic sau sa faca comanda online(Taxi Europa,Taxi Alfa,Taxi Arad) la care sa specifice ca este cadru medical.
  Începând de azi 18.03.2020 de la ora 13 o sa avem lipite stikere(poza 2) pe usa laterală dreapta spate pentru a fi mai usor de recunoscut în trafic.
  Se poate plati cu cardul în mai multe taxiuri:
  Europa : indicativele 02,05,19,25,28,44,46,56,58,68,76,88,114,115,116,121,125,132,167,177,180,195,200,241,270
  Alfa : indicativele
  50,83,100,137,154,207
  Arad : indicativele
  07,27,173

  Lista cu taxiurile care efectuează transport gratuit”

  Lor nu le-a cerut nimeni să fie oameni, așa sunt ei.

  Ce ne mai rămâne să scriem, să spunem, să credem? Nimic. Ne-nclinăm cu respect în fața unor oameni.

   

  UPDATE: Taximetriștii s-au organizat și sponsorizați de Media Gonzo Design și-au montat stickerele pe mașini pentru a fi recunoscuți mai ușor.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Solidaritatea în situații de urgență, calamitate, sau ca acum la nevoie, este un gest uman firesc (pentru cam puțini) și frumos … dar la naiba dacă ne vine să credem că este pe bune. Oare de ce? Poate fiindcă am învățat pe propria piele că nimic nu este cum pare, … gratis. Și am mai învățat în ultimii ani că în spatele unor gesturi umanitare, sau în cazul unor donații din sufle, au fost ascunse interese meschine de câștig personal. Unii au ajuns atât de jos, acolo jos de unde nu mai este alt „jos” și au făcut din exploatarea emoției umane un business înfloritor, cu deviza „Sunt mulți proști cu conștiința încărcată, ce vor să se spele de păcate scoțând portofelul gros”.
   .
   Atenție! Nu spun că în acest caz inițiativa taximetriștilor este o campanie de reclamă. Mă bucur că personalul medical este beneficiara unei acțiuni de solidaritate, fiindcă au nevoie de așa ceva acum când sunt în linia a I-a. Au nevoie și de apreciere uneori, că prea sunt înjurați toți la unison și sunt acuzați la grămadă ca fiind doar niște șpăgari ordinari. Ca unor copii, uneori trebuie să le arătăm că-i iubim și-i apreciem pentru ce fac, dar îi vom lua de urechi de cum calcă în străchini.
   .
   Așa că deocamdată „Bravo mă oamenilor!!!”

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Cei mai expusi angajati ...

   … la imbolnavire cu acest virus sunt angajatii din sistemul medical, sau nu?Acesti angajati ar trebui sa vircule doar cu masinile personale sau cu transporturi speciale.Taxiurile sunt o forma de transport public cu volum mai mic si cu repetitie, dar intr-o masina incap lejer trei persoane.Asta inseamna ca aceste taxiuri vor transporta acesti clienti gratuit, si nu vor fi putini.In comenzile intercalate pe parcursul unei zile multi clienti care platesc se vor urca intr-un taxi care a facut in acea zi 5-7 curse cu personal medical, sau nu?Oare este ok asa, vede cineva o logica in aceasta idee “desteapta”?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Dacă personalul medical transportat gratis de taxiuri nu sunt în stare să ia masuri de dezinfecție pentru a nu deveni contaminați, sau să nu devină surse de contaminare, atunci vom întrece în mod sigur Italia la număr de cazuri al pandemiei de coronavirus. Un om ce a alergat toată ziua de colo-colo, … poate a fost de gardă o noapte întreagă, vlăguit de putere atât fizic cât și nervos, abia așteaptă să ajungă acasă să se pună la orizontală în patul lui. Bănui că nu ai lucrat niciodată în schimburi, sau cu program prelungit de 12-24/36 de ore. De o făceai știai că este extrem de plăcut să fi dus acasă, fără să mai fi nevoit să te stresezi la volan, mai ales într-un trafic ca cel din Arad.
    .
    „Acesti angajati ar trebui sa vircule doar cu masinile personale sau cu transporturi speciale.” … și cei ce nu au mașini personale? Transporturi speciale???? … să facem pe ocoșii este simplu. Hai să nu exagerăm cu pretenții absurde și să credem că am putea să sterlizăm absolut totul în jurul nostru să nu cumva să sară pe noi un virus. Și știi ce? Am impresia că mulți din cei ce se trezesc acum vorbind, habar nu au cum este să fi cadru medical în momentul de față. Ce măsuri stricte respectă zilnic aceștia, pentru nu fi contaminați și a deveni surse de contaminare. În primul rând nu vor să ducă virusul în familie la cei dragi, ce să mai vorbim de respectarea regulilor stricte ce trebuie urmate în situații ca cea actuală. Chiar crezi că toți sunt niște iresponsabili??? … ca idioții ce nu respectă autoizolarea și regulile carantinei?

    0 voturi
    +1
    -1
  3. Sa ma fereasca Dumnezeu, cel care a pornit initiativa ca nu are prea multa scoala, de ce predeti ca personalul medical din china nu a iesit din spital pe toata perioada epideiei, sa contamineze pe alti, si plus de aia cine ii intreg la minte sa se urce intr-un taxi in care a fost un medic sau asistenta inainte are posibilitate de contaminare a virusul si a altor infectii patogene este de aproape 100%, plus ca noi stim cum se dezinfecteaza spitalele. nici la programul rabla nu ar mai trebui primite masinile acele direct la topitorie

   --1 voturi
   +1
   -1
   • @ Grigore
    .
    Fac ce nu obișnuiesc să fac. Dar drăgălașule, tu ești un pericol public. Arunci cu vorbe ca un iresponsabil ce ești și crezi că toți ceilalți sunt ca tine. Ascultă bă exaltatule, da tu câtă școală ai? Nu prea multă după felul în care pui problema. Ce ști tu despre medici și asistente medicale???

    0 voturi
    +1
    -1
  4. Mai băiatule tu știi ce înseamnă izolarea și protejarea semenilor, și cât de ușor se pot infecta oameni nu doar coronavirus și cu alte bacterii din spitale care știm ca sunt asa cum sunt, o inițiativa dacă exista nu înseamnă că îi și bună, cea de fata nu își are locul în timpurile prezente, dar nu știu de ce îți explic ca oricum nu înțelegi tu și cu cei din inițiativa, sunteți reduși, și nu o sa înțelegi niciodată cum funcționează anatomia dacă știi ce ii aia,

   0 voturi
   +1
   -1
  5. Dacă tot vreți sa ajutați cadrele medicale, sunt multe alte soluții, prin donării, nu o chestie care răspândește bolile, cadruedical se transporta cu mașini speciale, nu urca în dreapta îl infectează pe șofer și apoi șoferul la alți vreo 20 de clienți care la rândul lor îl duc acasă și asa mai departe, dar mintea scurta ii după reclama, bravo taxi, ca ajutați la răspândirea virusului, asa poate infecta tot orașul și devenim imuni, și am scapat

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.