193 elevi arădeni au absentat astăzi la examenul de Bacalaureat

  de Special Arad | 29 June 2021, 3:00 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Digi24.ro)

  La a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), au fost prezenți 2476 de candidați din județul Arad (92,76% din totalul candidaților înscriși): 2214 candidați din promoția curentă, respectiv 262 din promoțiile anterioare.

  Proba s-a desfășurat astăzi, 29 iunie, în 27 centre.

  Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă, însă au absentat 193 candidați.

  Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

  Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  •  miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

  •  joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

  Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

  În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  •  recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  •  susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  •  obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.