luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Ne vom adapta stilul. Degeaba vrem progresie dacă apar astfel de greșeli”

  de Lucian Dănilă | 15 ianuarie 2022, 3:38 PM | Sport

  0

  UTA a pierdut două din cele trei meciuri amicale pe care le-a disputat în Antalya. Echipa lui Gyuszi Balint a fost învinsă de belgienii de la Charleroi și de elvețienii de la Aarau, dar a câștigat meciul cu echipa din Gabon, AS Pelican.

  Atât cu cei de la Charleroi, cât și cu elvețienii de la Aarau, UTA a căzut victimă unor greșeli foarte mari făcute în principal de jucătorii din blocul defensiv, greșeli care l-au deranjat foarte tare pe tehnicianul Gyuszi Balint.

  „Cumva, meciul cu Aarau a ținut acea linie pe care am început-o la meciul cu Charleroi. Am primit două goluri de la o echipă care nu a intrat în careul nostru. Niște greșeli de neacceptat pentru nivelul acesta și, din acest punct de vedere, sunt destul de îngrijorat. Dar, pe de altă parte, tot meciurile din acest cantonament ne-au subliniat ceea ce nu putem să jucăm, pentru că asta este realitatea. Vrem să construim cu fundașii, dar fundașii noștri dau pase direct la adversar”, spune Balint.

  El spune că UTA își va adapta stilul astfel încât să reducă la minim riscurile să se întâmple astfel de greșeli și la jocurile din campionat. „Degeaba încercăm să dezvoltăm un fotbal cu progresie din prima zonă dacă intervin astfel de greșeli și atunci, cel mai probabil, ne vom adapta stilul de joc. Pentru că e important să fim eficienți și cu cei de la Aarau nu am fost. Am dat golul de 1-0, am controlat jocul, am avut ocazii de 2-0 și ne-am trezit conduși cu 2-1 de o echipă care nici măcar nu intrase în careul nostru. Asta este povestea noastră în ultimele 3-4 luni. Ducem mingea acolo, avem ocazii, nu puține și clare, dar nu reușim să marcăm. E clar că e nevoie și de calitatea jucătorilor, dar și de prospețimea lor”, a punctat antrenorul UTA-ei după eșecul cu Aarau.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.