miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul renunță la limitarea plăților cash

  de - | 7 noiembrie 2023, 1:35 PM | Naţional | Politikos

  2

  Premierul Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care transmite că guvernul renunță la limitarea plăților cash la 1.000 de lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, odată cu pachetul fiscal care ar trebui să aducă mai mulți bani bugetului. Modificarea urma să intre în vigoare la 11 noiembrie.

  Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!”, a transmis premierul.

  Marcel Ciolacu a precizat în continuare că, „prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor […]. Vocea oamenilor, a gospodăriilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern! Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.