luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul le pregătește o surpriză bugetarilor: s-ar putea modifica programul de lucru

  de - | 9 septembrie 2015, 8:57 AM | Naţional

  0

  Programul de lucru al angajaţilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor din administraţia publică centrală ar putea fi modificat. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvenrului, cei care lucrează în aceste instituţii ar urma să beneficieze zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00, relatează stiripesurse.ro

  Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări în programul angajaţilor din instituţiile centrale.

  Proiectul prevede că „angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă”.

  Potrivit proiectului de act normativ, aceste dispoziţii nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.

  Proiectul pus în dezbatere de SGG:

  „HOTĂRÂRE privind unele măsuri referitoare la desfășurarea activității în cadrul administrației publice centrale

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, și al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare,

  Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Art.1 Angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă.

  Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducătorii entităților prevăzute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanților salariaților/ a reprezentanților funcționarilor publici, sau prin contractul de muncă aplicabil, în funcție de specificul activității prestate, se poate stabili o repartizare inegală a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozițiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.1 aplicându-se în mod corespunzător.

  Art. 3 Dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.