Guvernul a instituit schema de ajutor pentru compensarea creşterii preţurilor la combustibil. Cine sunt beneficiarii

  de - | 18 May 2022, 6:05 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Guvernul României a instituit schema de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţurilor la combustibil, peste 3000 de firme urmând că beneficieze de 300 de milioane de lei, anunţă purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

  „Este instituită schema de ajutor de stat pentru a compensa creşterea preţurilor la combustibil. Ca atare, această măsură va operaţionaliza schema de ajutor prin care operatorii economici de transport rutier de mărfuri şi persoane vor beneficia de ajutor. Peste 3000 de companii vor beneficia de fonduri care totalizează 300 de milioane de lei, bani care vor compensa creşterea preţurilor la carburant”, a declarat Dan Cărbunaru, miercuri, la finalul şedinţei de guvern. Reprezentantul Executivului a menţionat că ajutorul va consta într-un grant, valoarea fiind de 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat, în limita sumei de 400.000 de euro pentru fiecare firmă care va beneficia.

  „Bugetul total este 300 milioane de lei, cu posibilitatea de a fi suplimentat prin credite de angajament. Ajutorul se va acorda pentru combustibilul acordat începând cu 30 de zile anterioare publicării în Monitorul Oficial a acestei Hotărâri de Guvern, iar plata efectivă a ajutorului de stat se va efectua până la finalul anului viitor”, a declarat Cărbunaru

  Sursa: Adevărul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.