sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gunoiul aduce amenzi! Doi arădeni, sancționați pentru deșeurile din Confecții

  de Special Arad | 3 iunie 2021, 11:07 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat  Urmare a mai multor sesizări venite din partea cetățenilor cu privire la deversarea de deșeuri în cartierul Confecții și subsumat strategiei DGPL de transformare a activității de protecția mediului într-unul dintre domeniile de acțiune cel mai puternic reprezentate ale poliției locale din Arad, a fost identificat proprietarul unui teren aflat în stare insalubră cu depozitării de diverse tipuri de deșeuri.

  Dată fiind amploarea problemei constatate la fața locului, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.195/2005 – privind protecția mediului, proprietarul fiind o persoană juridică, a fost sancționat contravențional cu amendă drastică, în cuantum de 25.000 lei.

  În aceeași zi, dar la o scară mai mică, pentru nerespectarea prevederilor HCLM nr.162/2006- privind normele de gospodărire a municipiului Arad, a fost sancționată contravențional cu suma de 2000 lei o persoană juridică care nu a respectat obligația de menținere a curățeniei pe spațiul verde adiacent imobilului deținut și nu a cosit iarba, flora fiind crescută spontan pe trotuar.

  DGPL Arad atrage atenția cetățenilor și persoanelor juridice că le revine obligația de întreține în stare salubră terenurile deținute cu orice titlu și spațiile verzi adiacente imobilelor ori condominiilor. Deșeurile trebuie depozitate în locații și recipiente special destinate, iar printre obligațiile prevăzute de hotărârea de Consiliu Local amintită se înscrie inclusiv toaletarea arborilor de talie mică.

  Deoarece, în majoritatea zonelor neîngrijite s-a constatat prezența ambroziei ce provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni, se aduce la cunoștința deținătorilor de terenuri populate cu ambrozie obligativitatea luării măsurilor necesare pentru eradicarea acesteia, în vederea evitării sancțiunilor prevăzute de Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

  Arădenii care observă astfel de situații, le pot sesiza la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad: 0257-939 (apel gratuit).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.