joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gunoiul a ajuns la etajul 7, la propriu! Situatie dezastru pentru un bloc din Arad, de pe Calea Romanilor | Video

  de Andrei Fuliaș | 2 mai 2018, 6:48 PM | Știri Arad | Topic special

  16

  Nici n-au dat bine cei de la Garda de Mediu cea de-a doua amendă uriașă pentru RETIM, că am fost contactați de către locuitorii unui bloc situat în municipiul Arad, pe Calea Romanilor, într-o altă problemă ce ține, evident, de gunoi. Este vorba despre un bloc cu zece etaje, ai cărui locatari au ajuns la capătul răbdării.

  Când am primit telefonul de la unul dintre locatari nu ne-a venit să credem ce ne aud urechile. „Hai, măi, nu se poate! Glumești, așa-i?”, i-am spus domnului care ne-a sunat și pe care mărturisim că îl cunoșteam deja, deși asta nu are vreo relevanță. De la celălalt capăt „al firului”, acesta ne spunea că pur și simplu nu mai are unde să-și arunge gunoiul, fiindcă „toboganul” de gunoi din blocul în care locuiește este plin. El locuind la etajul 6 al acestui bloc. „Să-ți spun sincer, n-am urcat mai sus, că m-am grăbit azi dimineață când am plecat la birou, așa că am luat gunoiul cu mine și l-am aruncat în containerul de la firmă, dar sigur e blocat și mai sus”, ne-a mărturisit domnul în cauză.

  Văzând că suntem oarecum amuzați de situație și că nu ne vine a crede ce ne spune, acesta a completat cu „Nu crezi? Uite, acum plec de la birou și, când ajung, îți filmez să vezi. Sigur n-au venit ăștia de la RETIM să ia gunoiul”. Am vrut să vedem cu ochii noștri „grozăvia” și ne-am dus la blocul respectiv. Surpriză! Omul avea dreptate, iar gunoiul nu era până la etajul 6, ci până la etajul 7. Odată ajunși la fața locului ne-a cam pierit zâmbetul de pe fețe și ne-au apucat gândurile… Doamne ferește de vreo catastrofă, sau ceva, de vreo scurgere de gaze, de vreun incendiu, că toate acele gunoaie adunate până la etajul 7 al acestui bloc ar lua foc înstantaneu, iar urmările… nici nu îndrăznim să ne gândim la ele.

  Ne aflăm, iată, în cea de-a 8-a zi de când cei de la RETIM au preluat salubrizarea municipiului Arad și a altor câteva zeci de localități, iar situația încă este catastrofală. Și asta deși, în locații precum este blocul de pe Calea Romanilor cei de la RETIM ar fi trebuit să ajungă deja de cel puțin două ori.

  Ne rămâne doar să ne întrebăm cât va mai trebui ca arădenii să suporte mormanele de gunoi din oraș, dar și putoarea rezultată din combinația acestor mormane cu cele 30 de grade din termometre.

  P.S. – Probabil că situația este aceeași și la celelalte blocuri de pe Calea Romanilor, având în vedere fotografiile primite de la alți cititori ai Special Arad, fotografii pe care le puteți vedea și dumneavoastră puțin mai jos.

  31631999 2091640714458494 2362153204445085696 n 31706644 2091640537791845 3490121674911645696 n 31713367 2091640487791850 5406536370149654528 n 31747830 2091640497791849 8303193332549419008 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este un domn care dă ultimatumuri😂😂😂. NU ÎȘI IA PE COLEGUL BOGDI SA NE AJUTE CU DUSTERUL DIN DOTARE? ARE CUI LA DUSTER? CĂ DE REMORCUȚĂ FACEM NOI ROST! HELPP! S.O.S! NE TOPIM ȘI NE ÎMBOLNĂVIM IAR VOI VA JUCAȚI DE-A ULTOMATUMUL!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • daca edilul sef faraonul nu gandeste „numa’ face din gura” … inseamna doar sa ne plangem? NU punem mana sa ajutam? Tot astia ca voi vor vota si a 4-a oara pe faraon… asta-i nivelul… sa se faca pentru noi, noi nu punem mana… TREZITI-VA ARADENI… DEVENITI CETATENI AI CETATII !

    --5 voturi
    +1
    -1
  2. Este groaznic,eu stau la parter si nu mai pot deschide geamul la Bucătărie ,deoarece nu miroase,ci efectiv pute in Bucătărie si pe hol si din pacate cu geamul închis tot pute ptr ca intra mirosul pe ieșirea de la hota! Sper sa se ia măsuri urgent ptr ca asa nu se poate!!!

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. „domnul” e un idiot cu pretentii de domn… stia de 5 zile situatia… impreuna cu ceilalti tzarani din bloc au aruncat la tobogan gunoiul… HAI contrazice-ma „asociatie de cocalari” Tzaranii sunt tzarani si la oras… au numai pretentii… n-ar face NIMIC in comunitate… gretos „domnilor” 🙁

   0 voturi
   +1
   -1
   • Trecand peste vina celor de la RETIM , iti dau dreptate. Toate ghenele astea cu topogan ar trebui desfiintate pentru ca sunt focare de infectie care atrag sobolani si insecte.
    Daca au vazut ca nu ridica nimeni, la ce mama dracului au mai aruncat gunoiul acolo?

    --1 voturi
    +1
    -1
    • Dupa ideea ta daca vedem un tomberon plin nu mai aruncam ca si asa nu-l ridica nimeni. Bun asa, dar intrebarea e: ce facem cu gunoiul? Exista o firma care se ocupa de transportul gunoiului , nu e vina mea ca e haos in firma respectiva.

     +9 voturi
     +1
     -1
     • N-ai ce sa faci. Ca asa sunt oamenii. La noi la bloc s-a blocat coloana. Administratorul a vent si a lipit hartii pe fiecare etaj prin care ruga locatarii sa nu mai arunce gunoi pana va fi sudata coloana. A indicat ca gunoiul poate fi aruncat in tomberoanele blocului vecin care era la aprox 30m.
      Credeti ca a ascultat cineva. In doua zile coloana era umpluta pana la etajul 10.
      Cand au vent sa sudeze coloana s-au chinuit o gramada muncitorii s-o desfunde.

      --1 voturi
      +1
      -1
   • e greu sa ajutam 10 zile cu „civilizatia” pe care o invocam?! NU e vorba de politica, cei ce cred asta sunt idioti! daca atunci nu se normalizeaza, infierati-i pe votantii din parlament, ca ei au votat legea licitatiilor publice… PRETUL CEL MAI MIC… si daca e firma de garsoniera…

    --1 voturi
    +1
    -1
  4. Asa le trebuie aradenilor de 14 ani uni au preferat sa stea acasa alti au votat legati la ochi la nimeriala pe acest mafalda ce nu a facut nimic in acest oras doar a distrus spalativa pe cap cu el .
   Cu scuzele de rigoare pentru cei ce vad adevarata fata a acestui parvenit pe meleaguri aradene ce a avut atatia bani la dispozitie si nu ia folosit ptru ca nu ia cazut si lui ceva .

   +4 voturi
   +1
   -1
  5. E simplu sustinatorii lui falca au gasit solutia…nu mai aruncati gunoiul…faceti ca la falca acasa bagati l sub pres…am o nelamurire voi cei de la special arad investigati unde isi arunca falca gunoiul sa invatam si noi cum ne civilizam ca falca da ora exacta trebuie sa invatam de la cei buni mergeti pe milan tabacovici si gasiti gunoiul lui falca!!!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.