vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Greierele a devenit aliment oficial în UE. Cum poate fi consumat

  de Special Arad | 12 februarie 2022, 8:31 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Începând din data de 10 februarie, greierele de casă a devenit aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat ca specia ‘Acheta domesticus’ să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau uscată pentru gustare şi sub formă de pudră ca ingredient alimentar.

  Comisia UE susţine că este la latitudinea consumatorilor să decidă dacă vor sau nu să mănânce insecte. Utilizarea insectelor ca sursă alternativă de proteine nu este nouă, iar acestea sunt consumate în mod regulat în multe părţi ale lumii.

  Comisia mai transmite că greierele de casă este un produs alimentar sigur, deşi poate provoca alergii la aproximativ 2-4% din populaţia adultă şi până la 8-9% dintre copii.

  Alte insecte care au fost aprobate pentru consumul alimentar sunt lăcusta migratoare şi viermele galben de făină.

  Normele UE privind etichetarea alimentelor identifică o listă de 14 alergeni care trebuie etichetaţi (de exemplu, ouă, lapte, peşte, crustacee etc.) pentru a permite persoanelor care au alergii alimentare să fie informate dacă produsele conţin ingrediente la care sunt sensibile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.