luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Grefierii protestează împotriva anulării pensiilor speciale. Și cei din Arad s-au alăturat protestului național

  de Special Arad | 18 decembrie 2019, 10:15 AM | Naţional | Știri Arad

  2

  Peste 6000 de grefieri au ieșit în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel naţional, miercuri, de la ora 10.00, pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor.

  În acest timp în care vor fi închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată, anunţă Sindicatul Grefei Judiciare. „Deşi în şedinţa din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul României să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie 2019”, subliniază sursa citată. Sindicaliştii grefierilor susţin că, deşi Ministerul Justiţiei, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor miercuri, conform Digi24.

  Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea înţelege să declanşeze o primă acţiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, conchide Sindicatul grefierilor.

  Update – Grefierii din Arad s-au alăturat la rândul lor protestului național, ieșind în fața Tribunalului. Numărul acestora e în jur de 100. Menționăm că activitatea instituției arădene nu a fost afectată de acest protest.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. SA FIE CALCULATE PENSIILE PT.TOTI LA FEL DUPA CRETERIUL CONTRIBUTIVITATII( VECHIME IN MUNCA).ORICUM LA ACESTI PENSIONARI TOT NOI MURITORII DE RAND LE-AM PLATIT SALARIILE SI CONTRIBUTIILE DIN BUGETUL DE STAT.SI EU AM MUNCIT 40 DE ANI SI ,IN ZILE DE SARBATORI SI CHIAR DUMINECA SI NU MI SA CALCULAT NICI UN LEU IN PLUS.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.