duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Grecia se oferă să reconstruiască spitalul din Mariupol, distrus în urma bombardamentelor rusești

  de Special Arad | 19 martie 2022, 9:59 AM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook: Volodymyr Matsokin)

  Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat vineri că ţara sa este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, oraş asediat în sudul Ucrainei, care a fost bombardată în urmă cu câteva zile.

  Grecia este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, centrul minorităţii elene din Ucraina, un oraş drag nouă şi devenit simbolul barbariei războiului”, a scris prim-ministrul pe Twitter.

  Maternitatea şi spitalul pediatric, situate în aceeaşi clădire din Mariupol, au fost bombardate săptămâna trecută, când au murit trei persoane, între care şi un copil.

  Consulul grec la Mariupol, Manolis Androulakis, care acum câteva zile era încă ascuns într-un subsol în oraş, a fost evacuat la începutul săptămânii spre Republica Moldova.

  Fiecare zi care trece devine tot mai periculoasă. Centrul oraşului Mariupol a fost distrus, un spital pediatric, un teatru, o bibliotecă au fost vizate. Nu mai este nimic în picioare!”, a declarat el vineri la postul grec de televiziune OpenTv, citat de Agerpres.

  De partea cealaltă, Moscova a spus că atacul a fost fabricat de la un cap la altul.

  Cu o populaţie de 100.000 de persoane, comunitatea etnicilor greci din Mariupol a înregistrat cel puţin 10 morţi de la începutul războiului. Această diasporă provine în special din rândul „grecilor pontici”, populaţii elenofone creştine din oraşe din jurul Mării Negre.

  Peste 11.000 de refugiaţi ucraineni, dintre care peste 3.000 de minori, au ajuns în Grecia de la începutul invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.