Grecia fierbe. Meteorologii au anunțat temperaturi până la 46 de grade Celsius

  de - | 1 August 2021, 9:05 AM | Internaţional

  0

  Primele zile din august vor aduce cel mai intens val de căldură din vara lui 2021 de până acum. În Grecia, ca şi în România şi în ţările din sud-estul Europei, „domul de căldură” anunţat de meteorologi îşi face simţită prezenţa la cel mai înalt nivel, informează adevarul.ro.

  Temperaturile şi aşa extrem de ridicate vor continua să crească iar Grecia va înregistra valori termice de până la 46 de grade Celsius, avertizează meteorologii eleni.

  Valul de căldură care afectează Grecia va fi deosebit de intens şi de durabil, ceea ce înseamnă că temperaturi ridicate vor continua să fie înregistrate în această ţară şi în perioada următoare, după ce termometrele au indicat deja valori de 43 de grade Celsius în anumite regiuni în ultimele trei zile, potrivit Digi24.ro.

  Fenomenul i-a determinat pe unii dintre meteorologii greci să afirme că ţara lor se confruntă cu „un val de căldură istoric”.

  Apărarea Civilă din Grecia a fost plasată în stare de alertă după o întrunire de urgenţă a conducerii sale, vineri seară.

  Corturi şi containere cu aer condiţionat au fost puse la dispoziţia persoanelor aflate în taberele de migranţi amenajate pe insulele din estul Mării Egee, scrie Agerpres.

  Municipalităţile elene au deschis săli cu aer condiţionat pentru rezidenţii care nu au astfel de aparate în locuinţele lor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.