Ministrul Sănătății, la Arad: „Spitalul Județean a venit cu cerințe reale și de bun simț, iar pentru asta vom suplimenta finanțarea de la minister”

  de Andrei Fuliaș | 4 aprilie 2019, 10:26 PM | Recomandările editorilor | Sănătate

  2

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă joi la Arad, unde a vizitat mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a stat de vorbă cu medicii, iar în final a susținut o scurtă conferință de presă unde a explicat cum va sprijini Ministerul Sănătății unitățile medicale din județul Arad.

  „Am discutat cu conducerea județului și cu cea a Spitalului Județean, creionând nevoie de investiții, iar aici mă refer la echipamente. Mi-a făcut o mare plăcere să mă întâlnesc cu colectivul medical al Spitalului Județean și să am un dialog legat de problemele reale și de ceea ce se dorește cu adevărat a se întâmpla în zona medicală. Bineînțeles că am stabilit niște direcții de acțiune și pot să vă spun că, în afară de ceea ce Ministerul Sănătății va finanța pentru spitalele din județul Arad, am aflat exact ceea ce este nevoie de făcut și de deszvoltat încă în acest sens și care este sprijinul solicitat și pe care cu siguranță ministerul îl va da”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

  Nevoie de ambulanțe la SAJ

  Una dintre marile probleme cu care se confruntă sistemul medical arădean, dar nu numai, o reprezintă numărul insuficient de ambulanțe. Ministrul Sorina Pintea, de altfel fost manager al Spitalului Județean din Baia Mare, spune că nu este străină de aceste probleme și că se încearcă suplimentarea numărului de ambulanțe, dar și a numărului de posturi din cadrul acestor servicii.

  „Am discutat cu doamna manager, dar de altfel știam aceste chestiuni dinainte. Problema este în principal dotarea cu ambulanțe. Au venit primele opt. Mai există problema posturilor. Ministerul Sănătății a suplimentat pentru toate serviciile de ambulanțe numărul de posturi cu 200, pe care urmează să le repartizeze echitabil, pe fiecare județ în parte”, a mai explicat ministrul Sănătății.

  „Au venit cu cerințe de bun simț”

  – Asta spune ministrul Sorina Pintea despre cerințele conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Ministrul Sănătății a explicat, în urma vizitei de la Spitalul Județean, că reprezentanții conducerii insituției medicale arădene a formulat cerințe reale și de bun simț către Minister. Ba mai mult, Sorina Pintea spune că, datorită acestor cerințe de bun simț, Ministerul va trimite mai mulți bani către Spitalul Județean. Vorbim astfel despre o sumă de aproximativ 10 milioane de lei, 6 milioane fiind necesare pentru ceea ce spitalul a cerut inițial, iar alte 4 milioane reprezentând suplimentarea despre care a vorbit ministrul.

  „Acum, bugetul pentru investiții al Ministerului Sănătății are o valoare istorică. Este foarte mare. Dar pentru că sunt economist și femeie, îmi place să gospodăresc. Am analizat cererile venite de la Direcțiile de Sănătate Publică. Am rugat directorii să preia necesarul de investiții de la spitale, să facă o analiză și să ne-o trimită. La Arad, au fost cereri de foarte mult bun simț. În sensul că, spitalele mici, de regulă, vor să demonstreze că pot și atunci cer computer tomograf, RMN și așa mai departe, iar eu întreb: aveți medici care să lucreze, aveți posibilitatea financiară să întrețineți aceste aparate sau câți pacienți vor veni să facă RMN? Și atunci vă spun că oamenii aceștia (n. red. – de la Spitalul Județean Arad) chiar au gândit foarte bine când au cerut aceste echipamente. Vom finanța echipamentele cerute de Spitalul Județean, dar și cele slicitate de spitalele din Lipova, Ineu și Sebiș. Și pentru că au fost de foarte mult bun simț și au spus real ceea ce le lipsește, Ministerul Sănătății va suplimenta cu încă 4 milioane de lei finanțarea spitalelor din județul Arad. Acești bani vor fi utilizați de spital pentru dotarea chirurgiei și pentru achiziția unui ecograf performant în cardiologie în ambulator. Și se vor mai gândi… oricum aveau o listă de echipamente dar nu și-au imaginat că vor putea primi banii pentru aceste echipamente”, a mai declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt doctori cei care stau in preajma ministrului?Cunosc realmente ce se intampla in spital?In aceste “cerinte de bun simt”intra si nenorocotul de pahar unifolosibil de care are atat nevoie pacientul de la UPU,daca se intampla sa primeasca medicatia?Cerinta de bun simt ar fi ca personalul auxiliar sa fie demis si sa se angajeze personal pe criterii de competente si nu pe pile!

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. E jale si dezastru in sanatate. Medici, asistente incompetenți, ajunși in sistem vai mama lor cum, spitale asijderea, pline de bacterii. Când vor acționa tovarășii din DNA, initiind o actiune care să verifice pe adevăratelea modul de desfăsurare al examenelor de intrare in sistem, la medici, asistente, de exemplu, măcar din ultimii 3 ani: 2016, 2017, 2018, luând sistemele video de la nivel national la verificat, dacă există, ca impostorii n-au folosit asa ceva cu siguranță, motivul fiind horia, evident. Anchetați problema, iar dupa finalizare iesiti si dați un comunicat de presă adevarat cu rezultatul verificărilor dezastruase pe care le veți gasii in sistem, in problema asta, dacă aveți vana in voi si sunteti cistiti cu poporul care vă plătește cu salarii babane, fiți utili si voi macar acum. Nu cum a făcut Kovesi, care a ieșit cu un simulacru de raport, să ne spună nr de dosare care sau instrumentat din 2015, 2016, 2017 pe diverse fapte de coruptie, concluzia finală fiind că sistemul medical e raiul spagilor. Pai nu asa se face mă, necationand si neverifcand voi nimic, ci doar din sesizarile si denunturile care au ajuns la voi ați făcut un simualcru de raport ca sa ne spuneți ce?……nimic. Luați voi taurul de coarne si dați cu el de pământ dacă puteți si nu vă împunge. Atunci convingeti si demonstranți că nu ați fost complici si in cardasie cu ei. Dar se pare ca sînteți la fel ca ei!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.