sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Măsuri pentru ca arădenii cu pensiile mici să beneficieze în continuare de gratuitatea la transport public

  de Raluca Medeleanu | 26 ianuarie 2024, 12:57 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  În contextul în care, la nivel național, au crescut pensiile minime, Consiliul Local Arad a luat măsurile necesare pentru a putea asigura în continuare gratuitatea seniorilor cu venituri mici la transportul public din municipiu și județ.

  Măsura a venit în urma unei solicitări trimise de Compania de Transport Public Arad către Asociația Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport, din dorința de a evita situația în care pensionarii sub vârsta de 70 ani, care se deplasează la casieriile CTP pentru a prelungii abonamentul, să fie puși în situația de a scoate bani din buzunar.

  Regulamentul prevede că cei care au peste 70 ani beneficiază automat de gratuitate, însă cei sub această vârstă, inclusiv cei care au intrat în pensie anticipată ori de boală, aveau doar 50% reducere la abonament, iar gratuitatea era valabilă doar pentru cei care aveau pensiile foarte mică, adică sub 1200 lei.

  „Problema era că plafonul era la 1200 lei. Cine avea peste, plătea 50%. Dar acum, de la 1 ianuarie, a crescut pensia minimă (la 1281 lei, n.red.) și ne-am trezit în situația în care nu mai beneficiau pensionarii de gratuitate, pentru că toți depășeau plafonul. Se impunea astfel ridicarea acelui plafon la noul nivel al pensiei minime. Oamenii erau în situația în care au venit să-și prelungească abonamentul și li s-a spus că au depășit plafonul. Se crea o stare de frustrare și până la urmă tot la minim sunt cu pensia și acum, pentru că pensia minimă a crescut din cauză că a crescut și coșul zilnic, asta nu înseamnă că pensionarul dintr-o dată își permitea să achite transportul. Acesta a fost raționamentul pentru care noi am sesizat acest aspect către ADI Transport”, a declarat pentru Special Arad Claudiu Godja, directorul Companiei de Transport Public Arad.

  Consilierii locali au votat în unanimitate această modificare.

  Astfel, de acum, regulamentul va prevede următoarele:

  „Art.1. Pensionarii cu domiciliul sau reședința în Unitățile Administrativ-Teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad, care au un venit lunar mai mic de 1400 lei, beneficiază de gratuitate la transportul public local desfășurat cu tramvaiele și autobuzele pe raza UAT-urilor membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad.

  Art.2. Pensionarii cu domiciliul sau reședința în Unitățile Administrativ-Teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad, care au un venit lunar mai mare de 1400 lei, beneficiază de reducere cu 50% la tariful abonamentelor pentru transportul public local desfășurat cu tramvaiele și autobuzele pe raza UAT-urilor membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.