miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Grație serialului Netflix „Stranger Things”, piesa artistei Kate Bush ajunge pe locul 1 după 36 ani, doborând și trei recorduri Guinness

  de Special Arad | 3 iulie 2022, 7:34 PM | Muzică | Pop Culture | Recomandările editorilor

  0

  (foto: filmsnewsfeed.com)

  Kate Bush, vedeta anilor ’80, a lovit jackpot-ul. De fapt, serialul cult „Stranger Things” a lovit jackpot-ul pentru ea. Cântăreața a doborât recent trei recorduri mondiale, conform Guinness Book of World Records, cu piesa ei din 1985, „Running Up That Hill”, după ce a apărut în ultimul sezon al serialului Netflix.

  Bush deține acum recordul de a avea o piesă căreia i-a trebuit cel mai mult timp (36 ani) până să ajungă pe locul 1 în topul oficial al single-urilor din Marea Britanie. De asemenea, ea deține recordul cu cel mai lung decalaj între două piese ale aceluiași artist, care s-au situat pe locul 1 în topul oficial al single-urilor din Marea Britanie, iar la 63 de ani, este cea mai în vârstă artistă feminină care a ajuns pe locul 1 în top, potrivit CNN.

  Fosta deținătoare a celui de urmă record, Cher (care avea 52 de ani când hit-ul ei intitulat „Believe” a ocupat primul loc în 1998) a felicitat artista Kate Bush pe Twitter.

  După debutul din 27 mai al sezonului 4 „Stranger Things”, în care a apărut piesa „Running Up That Hill”, cântecul a ajuns pe locul 1 în clasament pe 17 iunie. De atunci a rămas în fruntea clasamentului oficial al single-urilor din Marea Britanie, scrie Independent.

  „Reînvierea” piesei i-a adus artistei 2,3 milioane de dolari într-o singură lună, potrivit CBS News.

  Numai pe Spotify, cântecul a atras 137 milioane de stream-uri noi în trei săptămâni de la lansarea episodului „Stranger Things”. Spotify a plătit artiștii cu 0,0033 USD până la 0,0054 USD per stream în 2021, scrie LADBible, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 200.000 USD pe săptămână pentru piesa cântăreței Kate Bush.

  Aflată inițial pe locul 3, melodiei i-a trebuit în total 36 de ani și 310 de zile pentru a ajunge pe locul 1. Kate Bush a cântat melodia live pentru prima dată în 1987, la evenimentul „The Secret Policeman’s Third Ball”, chitaristul trupei Pink Floyd, David Gilmour, fiind la chitară și backing vocals. Tot el a fost cel care a recomandat-o la casa de discuri EMI Records, când artista avea doar 19 ani.

  Kate Bush a atins pentru prima oară locul 1 în Topul oficial al Marii Britanii cu piesa „Wuthering Heights” în 1978, care a fost tocmai piesa ei de debut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.