Grație serialului Netflix „Stranger Things”, piesa artistei Kate Bush ajunge pe locul 1 după 36 ani, doborând și trei recorduri Guinness

  de Special Arad | 3 iulie 2022, 7:34 PM | Muzică | Pop Culture | Recomandările editorilor

  0

  (foto: filmsnewsfeed.com)

  Kate Bush, vedeta anilor ’80, a lovit jackpot-ul. De fapt, serialul cult „Stranger Things” a lovit jackpot-ul pentru ea. Cântăreața a doborât recent trei recorduri mondiale, conform Guinness Book of World Records, cu piesa ei din 1985, „Running Up That Hill”, după ce a apărut în ultimul sezon al serialului Netflix.

  Bush deține acum recordul de a avea o piesă căreia i-a trebuit cel mai mult timp (36 ani) până să ajungă pe locul 1 în topul oficial al single-urilor din Marea Britanie. De asemenea, ea deține recordul cu cel mai lung decalaj între două piese ale aceluiași artist, care s-au situat pe locul 1 în topul oficial al single-urilor din Marea Britanie, iar la 63 de ani, este cea mai în vârstă artistă feminină care a ajuns pe locul 1 în top, potrivit CNN.

  Fosta deținătoare a celui de urmă record, Cher (care avea 52 de ani când hit-ul ei intitulat „Believe” a ocupat primul loc în 1998) a felicitat artista Kate Bush pe Twitter.

  După debutul din 27 mai al sezonului 4 „Stranger Things”, în care a apărut piesa „Running Up That Hill”, cântecul a ajuns pe locul 1 în clasament pe 17 iunie. De atunci a rămas în fruntea clasamentului oficial al single-urilor din Marea Britanie, scrie Independent.

  „Reînvierea” piesei i-a adus artistei 2,3 milioane de dolari într-o singură lună, potrivit CBS News.

  Numai pe Spotify, cântecul a atras 137 milioane de stream-uri noi în trei săptămâni de la lansarea episodului „Stranger Things”. Spotify a plătit artiștii cu 0,0033 USD până la 0,0054 USD per stream în 2021, scrie LADBible, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 200.000 USD pe săptămână pentru piesa cântăreței Kate Bush.

  Aflată inițial pe locul 3, melodiei i-a trebuit în total 36 de ani și 310 de zile pentru a ajunge pe locul 1. Kate Bush a cântat melodia live pentru prima dată în 1987, la evenimentul „The Secret Policeman’s Third Ball”, chitaristul trupei Pink Floyd, David Gilmour, fiind la chitară și backing vocals. Tot el a fost cel care a recomandat-o la casa de discuri EMI Records, când artista avea doar 19 ani.

  Kate Bush a atins pentru prima oară locul 1 în Topul oficial al Marii Britanii cu piesa „Wuthering Heights” în 1978, care a fost tocmai piesa ei de debut.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.