joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Google și peste 30 de media internaționale declară război știrilor false

  de - | 1 martie 2017, 8:16 AM | Internaţional

  0

  O alianță de 37 de media internaționale – susținută de Google – a lansat o platformă menită să demaște știrile false care ar putea perturba alegerile prezidențiale din Franța, informează Agerpres.

  Site-ul CrossCheck (rosscheck.firstdraftnews.com) permite media partenere să-și unească eforturile pentru a demonta informațiile false și a publica un articol pentru restabilirea adevărului, a explicat directoarea First Draft, Jenni Sargent, în cursul unui briefing de presă.

  „Credem că este interesant să colaborăm cu alte redacții pentru că noi facem această muncă în colțul nostru și o singură redacție nu poate răspunde la tot ceea ce circulă”, a spus Adrien Sénécat, de la cotidianul Le Monde.

  Această inițiativă a fost lansată inițial pentru durata campaniei prezidențiale franceze, dar ar putea fi prelungită dincolo de primăvară în caz de succes.

  Printre media implicate se află mari cotidiene naționale — Libération, Le Monde și Les Echos — și regionale franceze, reviste, site-uri de informații, precum și AFP, alături de Google și de Facebook. Printre media internaționale intrate în alianță se află posturile de televiziune britanice Channel Four și BBC News, precum și agenția americană de informații financiare Bloomberg.

  La final, această platformă ar urma să reunească circa 250 de jurnaliști din media partenere care vor putea partaja informații, în scopul de a verifica cel mai bine articolele îndoielnice.

  Orice verificare va fi publicată pe CrossCheck numai dacă este validată de cel puțin două redacții.

  sursa: digi24.ro

  sursa foto: news.usc.edu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.