marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga şi Sergiu Bîlcea: „Senatul a adoptat tacit proiectul de lege privind acordarea de vouchere de vacanță și angajaților din mediul privat” (P)

  de - | 6 iunie 2023, 2:23 PM | Comunicate contra cost

  0

  Proiectul de lege semnat de deputaţii Glad Varga şi Sergiu Bîlcea, care vizează acordarea de  vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și angajaților din mediul privat a fost adoptat tacit de Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor, care va da votul final.

  De menţionat că potrivit propunerii, angajatorii nu vor avea decât un rol de intermediar între stat şi angajaţi, nefiind nevoiţi să suporte costurile aferente din bugetul propriu.

  „Prin adoptarea acestui proiect de lege, se vor elimina discrepanţele între bugetari, care primesc deja astfel de vouchere, şi angajaţii din mediul privat. În plus, valoarea voucherelor se întoarce în economie, industria HoReCa primind o adevărată gură de oxigen. Deşi are un potenţial turistic net superior în comparaţie cu alte ţări membre al Uniunii Europene, turismul românesc are o pondere relativ mică în PIB. Pe de altă parte trebuie spus că în perioada pandemiei turismul a fost una dintre cele mai afectate ramuri ale economiei”, susţine deputatul liberal Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism.

  „Pentru acordarea de vouchere de vacanţă celor aproximativ 4,2 milioane de salariaţi din sectorul privat statul va face un efort bugetar de aproape 6,9 miliarde de lei, dar efectul global va fi unul pozitiv, în condiţiile în care între 60 şi 65% din sumă se va întoarce la bugetul de stat sub formă de impozit pe salarii, impozit pe profit, TVA şi alte taxe, iar diferenţa se va regăsi într-un efect economic pozitiv. Măsura este de natură să vină atât în sprijinul unei categorii importante de salariaţi, cât şi industriei HoReCaFa”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea, viceliderul Grupului PNL de Camera Deputaţilor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.