marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor” (P)

  de - | 22 septembrie 2023, 2:23 PM | Comunicate contra cost

  0

  Mai multe zone din judeţul Arad au fost afectate, anul acesta de inundaţii. Pentru a preveni astfel de evenimente nedorite, care s-au soldat chiar cu pierderi de vieţi, Guvernul a aprobat un plan de măsuri. Iată ce ne spune deputatul Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic:

  „În şedinţa din această săptămână, Guvernul a aprobat actualizarea planurilor de management al riscului la inundaţii, între care se numără şi planurile elaborate la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri. Pentru judeţul Arad, se propun o serie de măsuri identificate în funcţie de caracteristicile zonei – restaurarea cursurilor de apă şi a luncii inundabile, realizarea de noi acumulări permanente sau nepermanente, realizarea de poldere, lucrări de îndiguire în zona localităţilor şi supraînălţarea digurilor existente”.

  Documentul este disponibil pe website-ul MMAP: http://www.mmediu.ro/articol/hotarare-a-guvernului-pentru-actualizarea-planurilor-de-management-al-riscului-la-inundatii-aferente-celor-11-administratii-bazinale-de-apa-si-fluviului-dunarea-de-pe-teritoriul-romaniei-aprobate-prin-hotararea-guvernului-nr-972-2016/6479


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.