„Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, cartea care se lansează astăzi, la 77 de ani de UTA

  de Lucian Dănilă | 18 April 2022, 8:33 AM | Sport

  0

  Clubul UTA împlinește astăzi, 18 aprilie, 77 de ani de existență. Cu această ocazie, la salonul VIP al arenei „Francisc Neuman”, se lansează cartea „Gioni Broșovszky – ultimul mare romantic”, la mai bine de trei decenii după dispariția celui care a fost cel mai bun marcator al Bătrânei Doamne în Liga 1.

  Tribuna a II-a a arenei  va purta, începând de astăzi, numele lui Gioni Broșovszky.

  „Astăzi, 18 aprilie 2022, se împlinesc șapte decenii și șapte ani de când Francisc Neuman a fondat UTA, echipa de legendă a Aradului. Creația baronului avea să facă numele orașului cunoscut în întreaga lume.

  Din acea primăvară a lui 1945 și până azi, „Bătrâna Doamnă” a adus și aduce bucurii imense. A știut să găsească forță interioară, așa cum a învățat de la marii ei campioni, să poată depăși orice obstacol. E moștenirea primită de la bunici și părinți, transmisă până către copiii timpului nostru. Ei, la rândul lor, vor spune cea mai frumoasă poveste a Aradului celor care vor veni.

  Aniversarea de 77 de ani o dedicăm unuia dintre marii eroi ai noștri: Ladislau Broșovszky, cel mai bun marcator roș-alb din toate timpurile. „Gioni” a stabilit un record probabil imposibil de depășit, marcând „suta” de goluri pentru UTA pe prima scenă. Au trecut mai bine de trei decenii de când a plecat, dar tot ce i-a oferit „Bătrânei Doamne” îl păstrează mereu în prima linie a marilor ași ai Aradului.

  Astăzi, 18 aprilie, de la ora 19:00, la salonul VIP de la Arena Francisc Neuman, are loc lansarea cărții „Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, scrisă de Radu Romanescu și Ionel Costin. Un omagiu pentru UTA și pentru marele ei campion. Vă așteptăm!”, se arată într-un comunicat al clubului de pe uta-arad.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.