miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, cartea care se lansează astăzi, la 77 de ani de UTA

  de Lucian Dănilă | 18 aprilie 2022, 8:33 AM | Sport

  0

  Clubul UTA împlinește astăzi, 18 aprilie, 77 de ani de existență. Cu această ocazie, la salonul VIP al arenei „Francisc Neuman”, se lansează cartea „Gioni Broșovszky – ultimul mare romantic”, la mai bine de trei decenii după dispariția celui care a fost cel mai bun marcator al Bătrânei Doamne în Liga 1.

  Tribuna a II-a a arenei  va purta, începând de astăzi, numele lui Gioni Broșovszky.

  „Astăzi, 18 aprilie 2022, se împlinesc șapte decenii și șapte ani de când Francisc Neuman a fondat UTA, echipa de legendă a Aradului. Creația baronului avea să facă numele orașului cunoscut în întreaga lume.

  Din acea primăvară a lui 1945 și până azi, „Bătrâna Doamnă” a adus și aduce bucurii imense. A știut să găsească forță interioară, așa cum a învățat de la marii ei campioni, să poată depăși orice obstacol. E moștenirea primită de la bunici și părinți, transmisă până către copiii timpului nostru. Ei, la rândul lor, vor spune cea mai frumoasă poveste a Aradului celor care vor veni.

  Aniversarea de 77 de ani o dedicăm unuia dintre marii eroi ai noștri: Ladislau Broșovszky, cel mai bun marcator roș-alb din toate timpurile. „Gioni” a stabilit un record probabil imposibil de depășit, marcând „suta” de goluri pentru UTA pe prima scenă. Au trecut mai bine de trei decenii de când a plecat, dar tot ce i-a oferit „Bătrânei Doamne” îl păstrează mereu în prima linie a marilor ași ai Aradului.

  Astăzi, 18 aprilie, de la ora 19:00, la salonul VIP de la Arena Francisc Neuman, are loc lansarea cărții „Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, scrisă de Radu Romanescu și Ionel Costin. Un omagiu pentru UTA și pentru marele ei campion. Vă așteptăm!”, se arată într-un comunicat al clubului de pe uta-arad.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.