luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gimnasta Olivia Cîmpian a revenit în lotul național al României. Arădeanca intră în cantonament la Izvorani

  de Dan Lazăr | 15 mai 2020, 7:35 AM | Sport | Știri Arad

  1

  Gimnasta Olivia Cîmpian a fost în ultimii ani în centrul unui scandal, după ce a primit în luna octombrie a anului 2017 dreptul de a reprezenta Ungaria, însă apoi s-a răzgândit şi a decis să se întoarcă în România. Ea nu a apucat să concureze în nicio competiţie internaţională pentru Ungaria, însă reprezentanţii federaţiei de la Budapesta au refuzat să îi acorde dezlegarea, iar în aceste condiţii, conform regulilor Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, a fost suspendată un an. Suspendarea a expirat la finele anului trecut, iar acum fiica unui cunoscut antrenor de fotbal din Arad se flă printre cei 7 gimnaști care vor fi în cantonament la Izvorani.

  Implicarea părinților

  „Din păcate, acesta este un caz de «Aşa, nu!» în ceea ce priveşte implicarea părinţilor în viaţa sportivilor. Am avut la Campionatele Mondiale discuţii cu reprezentanţii federaţiei din Ungaria, cu preşedintele şi secretarul general. Le-am explicat că acest copil îşi doreşte să practice gimnastica în continuare şi că nu este cazul să avem orgolii. Din păcate, Federaţia Ungară de Gimnastică nu şi-a dat acordul ca ea să poată concura din nou pentru România. Din acest motiv ea trebuie să aştepte încă un an până va putea participa oficial la un concurs”, spunea, acum un an, fosta președintă a FRG, Andreea Răducan, pentru Agerpres.

  Cantonament la Izvorani

  Imediat ce măsurile o vor permite, Federația Română de Gimnastică a agreat împreună cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român modul în baza căruia activitatea loturilor olimpice și naționale de gimnastică artistică ale României își vor relua programul de pregătire, în condiții sigure și controlate, minimalizând orice risc de infectare cu noul Covid-19.

  Asffel, baza sportivă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a fost aleasă pentru a găzdui pregătirea celor două loturi, feminin și masculin. Baza dispune de condiții optime de pregătire fizică și tehnico-tactică, completate de partea de cazare și masă. Sportivii, antrenorii și ceilalți membrii ai staff-ului vor fi testați pentru Covid-19 înainte de intrarea în cantonament pentru a elimina orice suspiciune.

  Olivia Cîmpian (19 ani) nu va fi însoțită de un alt arădean, obișnuit al lotului tricolor, Adelin Kotrong, care, acum câteva luni, a intrat în conflict cu antrenorul Marius Urzică.

  Componenţa loturilor:
  Lot olimpic masculin: Marian Drăgulescu (sportiv), împreună cu Ştefan Gal (antrenor);
  Lot olimpic feminin: Maria Holbură, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (sportive), împreună cu Liliana Cosma şi Nicolae Forminte (antrenori);
  Lot naţional feminin: Olivia Cîmpean, Antonia Duţă, Daniela Trică (sportive), împreună cu Florin Cotuţiu (antrenor);
  În completarea staff-ului: Jenica Mihu (asistent medical), Răzvan Spirescu (maseur) şi Silvia Gradea (coregraf).

  2016 este anul în care Olivia Cîmpian a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de Juniori, în proba pe echipe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acel obişnuit al lotului tricolor, pe numele lui Kotrong Adelin, numai necazuri a adus gimnasticii, în primul rând datorită mofturilor şi fiţelor lui s-a pricopsit cu o hepatită de toată frumuseţea care l-a scos din circuit. Apoi, cu chiu cu vai a fost reintegrat la lot unde a început cu aere de mare vedetă şi cu acte de indisciplină care l-au condus spre o exmatriculare din lot, cum de fapt era şi normal ! Apoi, după această comportare execrabilă mai vine şi să-l împroaşte cu noroi pe campionul olimpic Marius Urzică ! Aceasta îi dovedeşte proasta creştere şi felul în care el a privit spre marea performanţă ! I s-au deschis toate uşile spre performanţă şi aşa a înţeles el că trebuie să se comporte, să-l acuze pe antrenorul lotului că el e de vină pentru felul în care e el pregătit ! Poate voia ca Marius Urzică să se pregătească în locul lui ! Halal tip de gândire păgubos ! E exact ceea ce merită !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.