miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ghiorocul – singurul „litoral” unde mii de oamenii nu știu ce înseamnă distanțarea și pandemia. La câțiva „pași” distanță, în Arad, există localități închise

  de Andreea Daniela B. | 3 august 2020, 10:23 AM | Ghioroc | Știri Arad

  2

  Ghioroc… Plaja noastră, undeva foarte departe de Costinești, dar cu „apucături” de litoral. Duminică a fost lume cât vezi cu ochii, mașini parcă mai multe ca pe drum, terase cât încape și o remorcă plină cu cruci de vânzare… Ceva ușor neobișnuit, dar cine suntem noi să judecăm? Fiecare știe mai bine unde își poate găsi clienții și pare că nimeni nu observă oricum ceva ciudat în peisaj. Sau cine știe, pandemia le-a dat idei negre la unii…

  Distanțarea nu există, pandemia să-și vadă de treaba ei

  Mergem mai departe și ajungem pe plajă. Oamenii stau pe pături sau pe șezlonguri, depinde de fiecare, terasele sunt pline, cozi există în fiecare loc în care se vinde câte ceva, toți vor langoș (deh, e ieftin și ține de foame și… poftă), înghețată și clătite uriașe. Cot la cot pe plajă, cot la cot la cozi și doar angajații teraselor ce mai poartă măști prin care respiră cu greu și care îi fac să resimtă fiecare grad în plus.

  La prima vedere efectiv nu simți că e pandemie, nu simți că s-au impus noi restricții peste cele deja existente și toată lumea se comportă de parcă nimic nu s-ar întâmpla. Am observat rapid că toată lumea se bucură, toți zâmbesc și nimeni nu pare a fi cu gândul la simptomele virusului.
  Odată ajunși la Ghioroc parcă restul lumii a fost lăsat la poartă și aici nu ți se permite să stai cu gândul la altceva în afară de soare, apă, mâncare și berea rece care se consumă în cantități industriale.

  Mănânci, bei și te bronzezi pe bani puțini

  Prețurile sunt moderate, dar și dacă nu erau nu prea aveam de comentat. Tu te simți totuși că ești pe litoral, dar nu mai mergi 1.000 km, ci doar vreo 50, în funcție de locul din care vii. Șezlongul este 20 de lei, dacă ți se face sete dai 5 lei pe o apă și dacă berea este „desertul” tău preferat, ei bine, cu 7 lei ți-ai satisfăcut pofta.
  Mâncarea este de toate felurile, de la pizza la burger și înapoi la clasicii cartofi prăjiți cu șnițel, toate la prețuri accesibile care fluctuează undeva între 15 și 30-40 de lei.

  Gândurile negative sunt interzise pe plajă

  Atmosfera a fost mai ceva ca în zilele fără pandemie și parcă toți s-au vorbit ca să se întâlnească la Ghioroc. Sute de mașini, poate mii de oameni, fiecare își vede de treaba lui și, dacă reușesc să prindă fileul liber se bucură și de un meci de volei.
  Așadar, toți cei care simt nevoia să se detașeze de tot ceea ce se întâmplă în lume, vă spunem că la Ghioroc pandemia nu există, sau cel puțin așa pare în momentul în care ajungi acolo. De la cel mai mic la fel mai mare, nimănui nu-i pasă de lumea exterioară și toți se bucură de vară, de vremea bună și de compania celor din jur, exact ca în vremurile bune. Subiectul „covid” nu se dezbate și cât timp ești acolo poți să îți dai seama ușor că, dacă lumea nu mai are voie pe litoral cum avea în anii trecuți, românii știu să improvizeze.

  Pe de altă parte, cum spuneam, Seleușul și Gurahonț sunt în carantină generală…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.