miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  La Ghioroc a fost inaugurat programul „Podgoria Miniș-Măderat” și noul centru de infoturism

  de Special Arad | 28 mai 2023, 9:33 AM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Centrul de Informare Turistică de la Lacul Ghioroc

  Comunicat. Sâmbătă, 27 mai, Consiliul Județean Arad a lansat programul „Turism în Podgoria Miniș-Măderat”, un program care își propune dezvoltarea turismului în zona viticolă a Aradului. În acest context, pe plaja lacului Ghioroc s-a deschis și „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”.

  Obiectivul a fost inaugurat în prezența primarilor din Ghioroc, Covăsânț, Șiria, Vladimirescu, a conducerii Consiliului Județean, a zeci de investitori în turism, agenți economici, proprietari de crame, dezvoltatori de proiecte în turismul arădean. După investiții de circa 300 de milioane de lei în Podgoria Miniș-Măderat, conducerea CJA dorește dezvoltarea aici a unui centru activ, a unui spațiu plin de viață, de unde să se organizeze inclusiv vizite în Podgorie, pe toată perioada sezonului estival.

  CJ are în această perioadă și alte investiții în zonă, precum pista de biciclete ce va lega Aradul de Podgorie, introducerea în circuitul turistic a cel puțin două replici ale celebrului tramvai Săgeata Verde, un simbol al Ghiorocului. Nu în ultimul rând, de săptămâna viitoare Guvernul ar urma să dea drumul la proiectul „Anghel Saligny” privind investițiile în rețele de gaz.

  Demersurile pentru a face din comuna Ghioroc o localitate turistică au început în 2016 și în 2020 Primăria Ghioroc a obținut titlul de Stațiune Turistică de Interes Local, care permite accesarea de fonduri europene pe noi segmente.

  Potrivit autorităților locale, anul trecut Ghiorocul a avut 130.000 de turiști, dintre care peste 50% din afara județului.

  De ieri s-a dat startul totodată și la cea de-a XII-a ediție a sezonului de distracții la Lacul Ghioroc, unde urmează 12 weekenduri cu diverse activități, dintre care Spuma Party sau Color Fight.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.