vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Zamfir aniversează la Arad 50 de ani de activitate artistică

  de Tomck@t | 5 august 2014, 1:33 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Miercuri, 6 august, la ora 20:30, Teatrul de Vară a Centrului Cultural Județean Arad ne oferă un concert inedit cu maestrul Gheorghe Zamfir, care aniversează 50 de ani de activitate artistică. Intrarea va fi liberă!

  Spectacolul se dorește a fi un eveniment de o reală valoare culturală, care va pune în lumină nivelul artistic și cariera de peste cinci decenii a unuia dintre cei mai renumiți și apreciați artiști români la nivel internațional, din toate timpurile.

  Gheorghe Zamfir este un naist virtuoz și compozitor român, supranumit Regele naiului. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat (naiul, numit și fluierul lui Pan), reușește să cucerească aplauzele întregii planete. Modifică forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și aducând naiul în atenția publicului modern.

  Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, se manifestă ca artist și în domeniul literar și al artelor plastice, publicând versuri, eseuri și o carte autobiografică și expunând picturi proprii în țară și în străinătate.

  10257077_673903722696682_1221033221488170415_n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.