sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Seculici: „Companiile de utilități care au clătinat statul român raportează profituri record”

  de Special Arad | 1 martie 2023, 1:51 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Pe fondul unei pretinse crize determinată de război și de situația post pandemie, furnizorii de utilități, de energie electrică și de gaze naturale, dar și furnizorii de combustibil au majorat prețurile, motivând că situația internațională impune creșterea costurilor de producție. În realitate, constatăm că și companiile de energie și cele de gaze naturale și cele de combustibil raportează acum, rând pe rând, profituri record, de 3 sau 4 ori mai mari decât în anul fiscal precedent.

  Asta înseamnă în mod sigur un lucru: că a fost inventată „o situație de criză” de care acești producători sau furnizori să se prevaleze pentru creșterea prețurilor. Eu chiar nu am o abordare de stânga, dar constat că, așa-zisa criză i-a făcut pe cei bogați mult mai bogați, chiar cu riscul destabilizării economiei naționale, și nu doar în România, ci peste tot în Europa. Știu foarte bine că esența afacerilor este realizarea profitului, da nu cred că pentru asta trebuie sacrificat orice, chiar și siguranța națională și viața oamenilor. Aflu astăzi că până și un grup-mamut care vinde pui prăjit și pizza raportează un profit cu 70% mai mare decât în anul fiscal precedent, exclusiv datorită faptului că a profitat de mărirea prețurilor. Dacă în cazul acesta este vorba doar de o practică comercială imorală, în ceea ce îi privește pe furnizorii de utilități care se joacă cu destinul oamenilor și al companiilor, ar fi momentul ca instituțiile statului român să facă verificări serioase. Și spun asta pentru că, clienții acestor furnizori de utilități sunt clienți captive, care nu au altă variantă decât să plătească prețuri majorate la nesfârșit sau chiar fără discernământ”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.