sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Seculici cere implicare de la București pentru traficul de la Nădlac și Curtici

  de Special Arad | 22 august 2022, 2:40 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Comunicat. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, solicită sprijin de la Guvern pentru fluidizarea traficului de marfă și de pasageri în vămile Nădlac și Curtici, în condițiile în care sute de mii de persoane tranzitează aceste puncte de trecere a frontierei la fiecare sfârșit de săptămână.

  „Vama Nădlac, principala ieșire pe autostradă din România, are șase benzi, dar aici ar fi necesară o mai bună colaborare cu autoritățile din Ungaria, pentru ca toate cele şase benzi să fie funcționale şi să dispară cozile de kilometri care țin camioanele în vamă uneori cu zilele. Aceleași sincope se constată și la traficul de pasageri.
  Ar fi necesar să se intervină la nivel diplomatic, pentru că ceea ce se întâmplă astăzi la Nădlac este un disconfort față de călători dar și o lipsă de respect față de mediul de afaceri!
  Sâmbătă, cel mai tranzitat punct de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, a fost Nădlac II, cu aproximativ 145.000 de persoane, 33% din totalul tranzitului frontierelor în toată țara!
  Aceleași constatări sunt valabile și în cazul frontierei feroviare de mărfuri de la Curtici, care este deservită de același număr de polițiști și vameși ca la Bihor, doar că la Curtici numărul celor care trec este de 10 ori mai mare ca în Bihor. Și aici este nevoie de o ajustare a personalului, pentru a corespunde nevoilor reale ale transportatorilor pe calea ferată.
  Cred că de la nivel guvernamental este necesară o aplecare mai mare asupra rezolvării problemelor curente, și nu doar a constatării lor!” – a declarat Gheorghe Seculici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.