Gheorghe Schill a părăsit această lume la 77 de ani! În urmă cu 18 ani, pe stadionul UTA, ne spunea că va prinde centenarul…

  de Lucian Dănilă | 12 iulie 2020, 10:37 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  A fost consilier local dar și președinte al Asociației Chinologice din Arad vreme de mulți ani. Nu l-am mai văzut demult pe Gheorghe Schill, nu l-am mai văzut de la concursurile de câini care aveau loc, până nu a venit această pandemie, în cartierul Subcetate, pe malul Mureșului.

  Îmi amintesc acum o întâmplare cu Gheorghe Schill petrecută în vara anul 2002 pe stadionul UTA, vechea arenă construită de baronul Francisc Neuman. Pe lângă câini, Gheorghe Schill era un fan declarat al clubului arădean. În acel an UTA a promovat în Liga 1 avându-l antrenor pe regretatul Ionuț Popa. Contextul a fost destul de dificil: finanțatorul Angelo Gandolfi și-a anunțat plecarea, fostul manager Marin Lupaș anunța autoritățile că cedează clubul orașului, iar stadionul trebuia să fie supus unor cosmetizări. Într-o seară, fostul primar Dorel Popa, plecat și el dintre noi, a chemat la stadion o echipă din partea Primăriei, dar și o echipă de jurnaliști. Ne-a plimbat într-un tur al stadionului, iar printre cei care au vorbit cel mai mult era chiar Gheorghe Schill, el fiind implicat în acel comitet de salvare a clubului UTA la acea oră.

  La un moment dat am ajuns aproape de fosta tribună oficială, dar jos, pe alee. Era o zi toridă de iulie, dar seara, când ne aflam noi acolo, s-a înnorat brusc și au început rafalele de vânt. Un geam din zona tribunei oficiale s-a izbit foarte tare din cauza vântului, sticla s-a desprins și a căzut chiar între noi, cei din grupul care făceam turul stadionului. Bucata de sticlă a fost destul de mare și l-a nimerit chiar pe Gheorghe Schill. Acesta era îmbrăcat într-un costum de culoare maro deschis, iar sticla i-a tăiat sacoul, în timp ce noi am rămas muți.

  Nu a suferit vreo rană, Gheorghe Schill având noroc că sticla i-a trecut foarte aproape de cap, tăindu-i sacoul fără a-i atinge vreo parte din corp. „Dacă am scăpat acum, salvăm și UTA și eu o să trăiesc 100 de ani”, spunea Gheorghe Schill atunci.

  Nu a prins suta, s-a stins la 77 de ani după o viață plină.

  „Consiliul Director A.Ch.R. va aduce la cunostinta cu profunda indurerare trecerea la cele vesnice a Dlui. Gheorghe Schill, presedintele Asociatiei Chinologice Romane a jud. Arad, fost coordonator C.O.R., fost membru in Consiliul Director. Un mare pasionat si iubitor al sportului canin, Dl. Gheorghe Schill a fost unul dintre promotorii neobositi ai chinologiei in Romania. A fost unul dintre cei care au reinfiintat asociatia nationala in 1969 si a fost mereu implicat in dezvoltarea acestui hobby nobil. Consiliul Director transmite condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Chinologice.

  Mai jos puteți vedea mesajul scris pe Facebook de fiul său, Roberto Schill, mesaj scris în prtu limbi:

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.