luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Sfintele liturghii și concert Gheorghe Iovu la Basilica Maria Radna, de Adormirea Maicii Domnului | Video

  de Raluca Medeleanu | 15 august 2023, 11:04 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare este una dintre cele mai mari sărbători ale bisericii creştine. Basilica Maria Radna este un loc de tradiție pentru pelerinaj, credincioșii nu doar catolici, ci și de alte confesiuni venind aici anual în 15 august pentru a spune o rugăciune, la sfintele liturghii, care se oficiază în mai multe limbi.

  Astăzi, prima liturghie, de la 7:30, a fost cea în limba croată (de Părintele Nikola Lauš), urmată de la ora 9:00 de cea în limba maghiară (de Părintele Kocsik Zoltán). La orele redactării prezentului articol (ora 11:oo) se oficiază Sfânta Liturghie Solemnă, în limbile română, maghiară și germană, de Părintele Toma Zoltan, după care, la ora 13:00 urmează liturghia în limba română, iar la 14:00 liturghia greco-catolică.

  De la ora 17:00, urmează un concert extraordinar de muzică spirituală, intitulat „Liniștea Stelelor”, susținut de Gheorghe Iovu.

  Despre Gheorghe Iovu

  gheorghe iovu sursa foto facebook

  „Gheorghe Iovu a absolvit Școala Populară de Artă Timișoara – clasa de chitară și canto. Este promotorul Muzicii Terapeutice în România din 1976, fiind singurul care a compus melodii aparținând unui astfel de gen.

  Muzica sa a fost folosită și testată ca terapie cu rezultate remarcabile în mai multe clinici, centre de sănătate, atât naționale cât și internaționale, pentru a promova vindecarea, a îmbunătăți funcționarea mentală și a crea un sentiment general de bunăstare.

  În 1998 deschide la Timișoara primul centru de muzicoterapie din România, urmat de un al doilea în 2005, unde oferă ședințe gratuite de muzicoterapie tuturor celor care doresc sau au nevoie, indiferent de statutul lor economic.

  Iovu este un deschizător de drumuri, nu doar datorită muzicii sale, ci și datorită modului în care o împărtășește.

  Pentru Gheorghe Iovu muzica înseamnă viață; respirând și trăind în ritmul Universal. Muzica lui terapeutică reprezintă calea mai ușoară de a ne regăsi pe noi înșine”, aflăm despre artist pe pagina sa oficială de Youtube.

  În videoul de mai jos puteți urmări Sfânta Liturghie Solemnă, în limbile română, maghiară și germană, oficiată de Părintele Toma Zoltan:

  UPDATE. Iar în videoul de mai jos puteți urmări concertul de muzică sacră susținut de Gheorghe Iovu:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.