marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Hagi: „UTA este o echipă greu de desfăcut”! Șapte absențe la Farul

  de Lucian Dănilă | 17 iulie 2021, 12:41 PM | Sport

  0

  Gheorghe Hagi vine mâine la Arad. Cel supranumit „Regele fotbalului românesc” a revenit pe banca tehnică a clubului Farul și ia de la capăt munca de creștere a viitorilor fotbaliști reprezentativi ai României. În sezonul trecut, Viitorul a venit de două ori la Arad, dar Hagi, atunci în calitate de patron de club, nu a venit niciodată. Mâine, „Regele” va sta pe bancă și va da indicații pentru noii și totodată vechii săi jucători.

  „Mă bucur mult că am revenit acolo unde cred că îmi era locul. Cu toții sper să facem un an foarte bun, să avem succes. O să muncim pentru acest lucru și sperăm să realizăm victorii foarte multe, să facem performanță în acest an, să fim una din echipele care o să joace un fotbal foarte bun.

  Vreau ca echipa mea să dicteze ritmul și intensitatea jocului. Avem nevoie de talent și personalitate în teren și – bineînțeles – rezultate, pentru că ele rămân. Ar trebui să avem o mentalitate de învingători, să ne placă să câștigăm cât mai multe meciuri pentru că victoria aduce bucurie, aduce fericire. Suntem încă la început, după evenimentul care s-a întâmplat în această vară, unirea celor două cluburi.

  Acum cred că dobrogenii și constănțenii, cu toții împreună, vor susține acest club, care sper să ajungă printre cele mai bine organizate din România. Aș vrea să ducem acest proiect la un nivel foarte ridicat”, a spus liderul Gică Hagi.

  UTA și Farul joacă mâine, duminică (ora 18,30), la Arad, cu UTA.

  „Începem cu o deplasare la o echipă care s-a comportat foarte bine anul trecut. O echipă puternică, cu un antrenor foarte disciplinat, foarte bine organizat. E greu să o desfaci pe UTA, e greu să câștigi împotriva ei, dar mergem cu gândul și cu obiectivul de a ne întoarce la Constanța cu un rezultat pozitiv și mai ales să încercăm să câștigăm”, a continuat Hagi.

  Farul are șapte absențe importante la meciul cu UTA: cei cinci fotbaliști care au plecat la Tokyo (Aioani, Boboc, Ciobanu, Ganea și Ghiță) și doi jucători accidentați, mijlocașii Artean și Casap.

  „Din păcate, ambii s-au accidentat la sfârșit de pregătire, sperăm să revină și ei cât mai repede, într-o lună. În ceea ce-i privește pe restul de cinci fotbaliști plecați la Olimpiadă, prioritatea numărul unu este echipa națională întotdeauna. Cei care am jucat acolo cred că asta sau cel puțin la mine s-a văzut acest lucru. Chiar dacă a trebuit să lăsăm un număr important de jucători la lot, să nu uităm că vorbim despre un eveniment important, Olimpiada.

  E o șansă unică pentru jucătorii care ajung acolo. O să aibă o trăire și un sentiment aparte, o să-și aducă aminte peste ani despre acest eveniment. Aceasta a fost linia clubului nostru, mai ales că echipa nu stă în cei cinci jucători de la Olimpiadă. Sub nici o formă, echipa are un lot de 20 și ceva de jucători, așa că asta cu a slăbi echipa e un alibi și mie nu-mi plac alibiurile. Din toată inima le doresc să aibă succes, mi-aș dori ca jucătorii noștri să fie protagoniștii, să facă meciuri foarte bune. Le urez tuturor baftă”, a mai transmis Hagi.

  Întrebat dacă echipa sa se poate bate din nou pentru primele locuri, fostul mare fotbalist a afirmat: „Toate echipele pleacă de la zero, toate avem șansele noastre. Vom vedea pe parcurs, nu putem vorbi înainte să înceapă un lucru care e favorită, care e cea mai bună, care va câștiga. Toate echipele și-au întărit loturile, toate au loturi foarte bune.

  Până în septembrie vrem să ne completăm lotul, să ne facem un lot foarte bun cu care să abordăm acest an și, bineînțeles, să dezvoltăm proiectul făcut pe următorii cinci ani. Trebuie să construim o echipă cu o mentalitate foarte bună, cu un joc foarte bun.

  Suntem în perioada în care, cred eu că, cuvântul cel mai bun e acela de a construi o echipă competitivă, care să facă suporterii constănțeni mândrii de Farul. Iar obiectivul meu e să fac echipa să joace un fotbal bun, să aducă lumea la stadion, dar și să fim pragmatici, căci trebuie să câștigăm meciuri”, a continuat Gheorghe Hagi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.