sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Falcă și ordinara lui clanță

  de Andrei Fuliaș | 13 octombrie 2018, 2:46 PM | Politikos | Topic special

  6

  Gheorghe Falcă – nu mai are nevoie de nicio prezentare.

  Cu toții știm cine este. Ba mai mult, unii dintre noi știm cine este cu adevărat Gheorghe Falcă, omul din spatele fotografiilor, a comunicatelor de presă, a emisiunilor tv. Vedem însă că tocmai el, Gheorghe Falcă, a cam uitat în ultima vreme cine este. Sau poate n-a știut niciodată.

  Pare-se că acesta a ajuns, în ultima perioadă, la capătul răbdărilor și că „frânele” îi sunt mai uzate ca niciodată. Iar acest lucru ni-l demonstrează ori de câte ori cineva îi oferă oportunitatea și își iese rapid din minți.

  S-a întâmplat și vineri, atunci când întâiul cetățean al Aradului (doar din punct de vedere al funcției pe care o ocupă), s-a comportat ca ultimul cetățean al urbei.

  Prezent vineri la Arad, fostul ministru al Fondurilor Europene și actual deputat al USR, Cristian Ghinea a susținut o conferință de presă (la care, trebuie să subliniem, nu am participat), alături de alți colegi de-ai săi, conferință în care parlamentarul nu a ezitat să-l atace pe Gheorghe Falcă, pe care l-a numit „baron”. Atacul lui Ghinea a pornit de la listele de semnături din cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice” și mai ales de la faptul că Primăria Municipiului Arad a invalidat peste 6.000 de semnături din cele aproape 21.000.

  De aici și până ca Gheorghe Falcă să-și iasă din pepeni a fost un singur pas. Urmare a declarațiilor deputatului Cristian Ghinea, declarații postate pe pagina de Facebook a USR Arad, „acuzatul” a reacționat într-un mod… Îmi cer scuze! Încerc de zeci de minute să caracterizez ieșirea lui Gheorghe Falcă și nu reușesc să găsesc cuvintele potrivite. Poate le găsiți dumneavoastră.

  Din păcate, ne-am obișnuit deja cu astfel de ieșiri nervoase ale lui Gheorghe Falcă. Ne-am obișnuit, tot din nefericire, și cu faptul că, cel puțin atunci când scrie, omul intră într-un club „select”, alături de personaje precum Maria Grapini, Viorica Dăncilă, Liviu Pop, Carmen Dan etc. Dar, dincolo de multele greșeli gramaticale pe care acești oameni le fac atunci când scriu și vorbesc, ar trebui totuși să existe o limită autoimpusă peste care să nu treacă.

  Și ca să înțelegeți despre ce vorbim în acest caz, vă prezentăm reacția lui Gheorghe Falcă, primar al Aradului și președinte al PNL Arad:

  comentariu Falca Ghinea

  Așadar, Gheorghe Falcă se bucură de faptul că deputatul Cristian Ghinea a ales să se înscrie în USR după căderea Guvernului Cioloș și că n-a ajuns în PNL, unde „LINGEA CLANȚA”.

  Da, stimați cititori, primarul Aradului și președintele celei mai mari organizații de partid din județ și, totodată, una dintre cele mai importante organizații PNL din țară, i se adresează unui parlamentar, în public, cu expresia „LINGEA CLANȚA”.

  Domnule Falcă, poate ați uitat, iar dacă e așa, îmi permit să vă reamintesc că, de ani buni, nu mai sunteți Gheorghe Falcă „pe persoană fizică” (vorba unui alt celebru politician agramat), ci sunteți primarul Aradului și președintele PNL Arad, de când ați fost ales în funcții și până când le veți pierde (într-un fel sau în altul). Iar aceste funcții vin, totodată, la pachet cu anumite responsabilități, inclusiv responsabilitatea de a nu avea ieșiri nedemne de astfel de funcții și de a folosi astfel de comentarii.

  Că ar trebui să fiți un exemplu pentru societate, în calitate de ales, și un exemplu pentru tinerii politicieni, în calitate de lider de partid, n-are rost să mai vorbim. Dar ați putea măcar să aveți decența de a folosi cuvinte și expresii adecvate funcțiilor pe care le dețineți, că până la urmă ne reprezentați și pe noi, pe arădeni, sau cel puțin așa ar trebui să faceți.

  Iar dacă vă știți nepriceput într-ale scrisului (ca s-o spun într-un mod cât se poate de frumos), angajați-vă un om care să stea non-stop să vă verifice și să corecteze ce scrieți, și din când în când să vă mai tragă de mânecă, să vă tempereze… inclusiv să vă reamintească cine sunteți (sau cine ar trebui să fiți). Nu-i o rușine. În fond, până și Marcus Aurelius avea un servitor care era tot timpul alături de el doar pentru a-i șopti „ești doar un om, ești doar un om”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un om care nu își mai poate respecta , controla, tempera ca om, finta umana, mai ales în postura de care beneficiază, este ales de către o parte din arădeni, nu se mai poate fi considerat în a împlini funcție în fruntea urbei. Dar care sunt alături de el și mai venerează, slujind în jurul lui, fie pe linie de partid, administrație sunt în același barcă cu el. Nu înțeleg nu este în jurul care să mai tempereze, lămurească greșelile pe care le face,atit în scris, vorbire, și ce mai debitează, interesant el nici odată nu poarta o răspundere, găsește de explicat, jignind aruncând vina pe alții. Acesta comportare ca și om iți da puțin de analizat, de gândit. !

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Aradul traieste o tragedie, din mai multe puncte de vedere… economic dispune de un fond de investitii din 1992, unul din cele cinci private, iar economic este o ruina… Nimeni nu se intreaba de ce si cum e posibil? … de tragedia Aradului sunt responsabili MAI, SRI, SPP, toate firmele de security aradene, MAN, Justitia, Biserica … ce au dovedit ca sunt mai slugarnice decat in vremea dictaturii…

   Sa nu uitam ca aradenii au iesit in fata Sfatului si au manifestat imediat dupa Timisoara… Astazi controlul cetatenilor este mai acerb decat in perioada dictaturii… dispune de o atitudine mult mai comunista in mentalitate…

   E un oras ce are toate sansele sa fie in disolutie totala… din punct de vedere societar… Sunt gasti si gasculite ce isi satisfac cu orice pret interesele lor materiale, profesionale, de imagine … functioneaza pe mecanism mafiot… Omerta e activa si pentru viabilitatea ei se moare…

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Nu te uita la Cluj, Timisoara,Craiova,Alba Iulia,ci uita-te la vecinii din Oradea ce au fost in stare sa faca cu fonduri europene.Acum 30 de ani Oradea era cam ca si Aradul.Acum se vede diferenta din toate punctele de vedere.si ei au primar si consiliu local,si ei au putere si opozitie,….

   +13 voturi
   +1
   -1
  4. Nu asta e adevărata problemă. Fiecare își mai „iese din pepeni”. L-am scuza pe D-l Falcă pentru multe, dacă s-ar vedea că face ceva pentru oraș, dincolo de declarații. Orașul este neîngrijit și devine o ruină pe zi ce trece, iar D-l Falcă asistă pasiv. (o fi „mâna” agențiilor imobiliare?). Și se lauda că va aduce turiști. Îi va atrage oare cu noile parcări dintre blocuri?

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.