sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Falcă, printre cei 12 europarlamentari români care au votat împotriva rezoluției privind statul de drept din Bulgaria

  de - | 11 octombrie 2020, 4:24 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  3

  Rezoluția care acuză corupția de la Sofia și pe premierul Borisov a fost adoptată în Parlamentul European cu 358 de voturi, scrie G4 Media. 12 europarlamentari români au votat însă împotriva acestei rezoluții.

  Rezoluția a fost, până la urmă, adoptată în Parlamentul European cu 358 de voturi pentru și 277 împotrivă.

  Toți europarlamentarii români care s-au împotrivit rezoluției care acuză corupția de la Sofia fac parte din PPE, familia politică a partidului premierului Boiko Borisov – GERB.

  Cei 12 europarlamentari români sunt Gheorghe Falcă, Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Mircea Hava, Dan Ștefan Motreanu, Siegfried Mureșan, Vlad Nistor și Eugen Tomac.

  „Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție privind statul de drept și drepturile fundamentale în Bulgaria. Renew Europe susține rezoluția, care solicită menținerea independenței sistemului judiciar, măsuri împotriva corupției și spălării banilor, precum și protecția libertății mass-media, dreptul la proteste pașnice și alte drepturi fundamentale ale cetățenilor bulgari. Renew Europe condamnă ferm folosirea forței, în special sub forma represiunii violente a protestatarilor și a jurnaliștilor, precum și a discursurilor de ură și a discriminării împotriva persoanelor aparținând grupurilor minoritare. Evenimentele din Bulgaria arată din nou de ce avem nevoie de un mecanism cuprinzător la nivelul UE pentru a proteja statul de drept, democrația și drepturile fundamentale”, se arată într-un comunicat transmis de Renew Europe după votul din PE.

  Sursa: g4media.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.