joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Germania sau Olanda s-ar putea să „primească” Gigafabrica Tesla din Europa

  de - | 31 iulie 2018, 9:31 AM | Internaţional

  0

  (foto: elektrek.co)

  După multe deliberări şi vizite ale lui Elon Musk prin Europa, Tesla ar urma să anunţe în ce zonă a Bătrânului Continent îşi va amplasa o viitoare fabrică de baterii. Gigantul american a confirmat recent că va înfiinţa o fabrică de maşini electrice în China, iar europenii se vor ocupa de producţia de baterii, scrie GadgetZone.ro.

  Sursele afirmă că Tesla se află în discuţii cu autorităţile din Germania şi Olanda pentru a ridica o Gigafabrică în Europa. O astfel de fabrică include liniile de producţie pentru bateriile maşinilor Tesla. Autorităţile germane cochetează cu această idee de ceva vreme şi Musk s-a întâlnit cu Merkel de câteva ori în ultimii ani. Tesla ar putea chiar să grupeze şi producţia de maşini cu cea de baterii, pentru a face ca operaţiunea să fie mai fluidă şi rapidă.

  Discuţiile sunt în fazele preliminare, deci mai avem de aşteptat. Musk a mai declarat cu ceva vreme în urmă că Germania i se pare ideală pentru a amplasa o Gigafabrică europeană. Trebuie spus şi că producătorul de Model E, Model X sau Model S are deja o divizie de inginerie în Pruem, Germania. Compania americană are deja o fabrică în Europa şi anume cea din Tilburg, din Olanda, dar este folosită doar pentru asamblarea finală a lui Model S şi Model X.

  •  Citește și Gigafabrică TESLA de miliarde de euro în Arad? Un arhitect arădean, fără implicări politice, a trimis un proiect americanilor

  În ultimii ani au avut loc campanii de atragere a Tesla în câteva naţiuni europene, precum Portugalia, Franţa sau Spania. Chiar și România, după cum a confirmat Ministrul Economiei la finalul anului 2016. O confirmare ar fi trebuit să vină în 2017, dar nu s-a concretizat nimic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.