duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gaz la Socodor, Pilu și Grăniceri. Locuitorii pot depune solicitări pentru racordare

  de Special Arad | 28 mai 2024, 10:03 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  La Socodor, Pilu și Grăniceri a pornit alimentarea cu gaz. Flacăra a pornit în căminele culturale din Socodor și Pilu, dotate cu instalații de alimentație publică. La Grăniceri, gazul a fost aprins la primărie, acolo unde funcționează o unitate de alimentație. De astăzi, locuitorii celor trei comune pot face solicitări pentru eliberarea avizului de racordare.

  Taxa de racordare este aprox. 270 de lei, urmând ca instalația în interiorul gospodăriei să fie suportată de către beneficiar. Operatorul rețelei, Gaz Vest, va avea câte un reprezentant în fiecare dintre cele trei primării, astfel încât cererile de racordare vor putea fi rezolvate, în mod facil, pe plan local.

  În cadrul proiectului de Socodor-Grăniceri-Pilu a fost construită o conductă de racord de înaltă presiune DN 100 mm, în lungime de 1,4120 km, a fost montată la limita administrativă a comunei Socodor o stație de reglare, măsurare și predare (SRMP) cu o capacitate tehnologică de 5.050,00 Nmc/h pentru care s-a realizat și un drum de legătură de 240 m și a fost realizată o rețea de distribuție gaze naturale de medie presiune cu o lungime de 103,953 km.

  Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 55,5 milioane lei. Finanţare nerambursabilă este de 45,98 milioane lei din care 39 milioane din Fondul European de Dezvoltare Regională, 6,89 milioane lei de la Guvernul României iar 506 mii lei din Buget local al partenerilor. Consiliului Județean Arad a sprijinit financiar proiectul cu suma de 890 mii lei.

  Acest proiect a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Guvernul României prin Contractului de finanțare nr. 585/09.06.2021. Cofinanțarea proiectului a fost asigurată din bugetul comunelor partenere și de Consiliul Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.