marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Lumea rămâne fără un strop de magie. Actorul Sir Michael Gambon, cel care l-a interpretat pe Dumbledore a murit

  de - | 28 septembrie 2023, 6:38 PM | Film

  0

  Actorul Michael Gambon, cunoscut publicului din întreaga lume datorită interpretării rolului profesorului Albus Dumbledore în franciza de filme „Harry Potter”, a murit la vârsta de 82 de ani, anunță Reuters și BBC.

  Acesta s-a stins din viață liniștit în spital, potrivit unui comunicat remis presei de către familia sa.

  El a preluat rolul directorului școlii de vrăjitori „Hogwarts” după ce personajul a fost interpretat în primele două filme de către un alt actor britanic cu origini irlandeze, Richard Harris. Harris s-a stins din viață în 2002, după apariția lungmetrajelor Harry Potter și Piatra Filozofală șHarry Potter și Camera Secretelor.

  Gambon a jucat rolul lui Albus Dumbledore în celelalte 6 filme ale francizei.

  Deși acesta a fost rolul care i-a adus recunoașterea la nivel internațional, Gambon a avut o carieră care s-a întins peste mai bine de o jumătate de secol după ce a început să joace în piese de teatru în anii 1960, înainte de a face tranziția către televiziune și film.

  Printre alte roluri notabile ale sale se numără cel al unui cap mafiot scelerat în filmul The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover din 1989 al regizorului Peter Greenway și cel al unui rege George al V-lea în vârstă în filmul The King’s Speech din 2010, notează actualdecluj

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.