sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proprietarul Galleria Mall din Arad este în „avarie”… Anul 2015 este decisiv

  de Special Arad | 24 martie 2015, 9:52 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), al cărui principal acționar este gigantul american Lone Star, a anunţat că o serie de centre comerciale din portofoliul său sunt neprofitabile din cauza gradului insuficient de ocupare şi a chiriilor mici, printre acestea numărându-se mallurile Galleria din Arad, Piatra Neamţ, Buzău – susține evz.ro. Galleria Buzău a fost din nou scos la vânzare.

  „Grupul se află în imposibilitatea de a atrage noi chiriaşi sau de a creşte nivelul chiriilor din motive independente de voinţa sa, în special din cauza condiţiilor de piaţă existente. Nu există nicio garanţie că grupul va putea să renunţe la aceste proiecte în timp util sau să le restructureze pentru a limita pierderile. Nu poate fi exclus faptul că grupul nu va vinde sau suspenda temporar aceste proiecte; în astfel de situaţii, nu există nicio asigurare că în urma unor asemenea acţiuni grupul îşi va limita pierderile în timp util. Grupul nu poate exclude că va fi forţat să întrerupă operaţiunile acestor proiecte“, se precizează în ultimul raport financiar al GTC, citat de Evenimentul Zilei.

  Întregul portofoliu al companiei a fost evaluat la circa 1,3 mld. euro, din care proprietăţile din România au o cotă de 15%. Cele mai importante imobile din România sunt cele de retail, a căror valoare a scăzut într-un an de la 35,1 mil. euro la 8,5 mil. euro. Compania pune această scădere abruptă pe seama ofertelor de cumpărare primite pentru activele neperformante, venite în urma deciziei grupului de a nu mai susţine financiar aceste proprietăţi şi de a le vinde. În evaluarea activelor au fost incluse doar mallurile Galleria Arad şi Piatra Neamţ, deoarece Galleria Buzău a fost din nou scos la vânzare. Mallurile din Arad şi Piatra Neamţ au o rată de ocupare de 88% (cifra nu reprezintă neapărat un procent pentru mallul din Arad, ci este o medie – n.red.) şi practică o chirie medie de 4 euro/mp/lună.

  „Chiar dacă există incertitudini cu privire la lichiditatea companiei, consiliul de administraţie consideră că, pe baza ipotezelor curente, compania va putea să îşi respecte toate obligaţiile pentru cel puţin următoarele 12 luni“, se mai precizează în raportul GTC.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Orice fraier poate construi un mall daca vine cu bani de la banca, dar nu oricine poate sa l conduca si sa mai faca profit pe deasupra. Gtc ul a construit 4 buc cu surle si trambite dar au uitat ca fara oameni competenti acestea vor fi o gaura neagra in final. Uitati va la declaratia asa zisilor Ceo pe romanica cu salarii de zeci de mii de euro/luna pe care ia avut gtc doi ciumpalati vorbe fara noima la ei problemele nu sunt la ei este criza generalizata, etc. Astia sunt prosti de bubuie, dar cea mai tare si au luat pe cei mai prosti angajati pe langa ei. Si nu inteleg de ce scad portofoliile lor, De Fazani!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.