duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gala Premiilor UNITER, în direct la TVR, în această seară. Spectacolul arădean „Orașul nostru” concurează în cea mai importantă categorie!

  de Special Arad | 7 mai 2018, 1:06 PM | Cultură

  0

  Televiziunea Română transmite în direct de la Alba Iulia cea de-a 26-a ediţie a Galei Premiilor Uniter 2018. Pe parcursul a aproximativ patru ore, vom fi martorii unui eveniment memorabil, organizat în An Centenar în Cetatea Alba Carolina, la care peste 3000 de invitaţi şi-au anunţat prezenţa pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc. 

  Cea mai importantă Gală de Premiere în lumea teatrului românesc va putea fi urmărită în direct în această seară, de la ora 20, la TVR 1, TVR 3 și TVR Internaţional.

  Spectacolul „Orașul nostru” al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol al anului 2017”. Din distribuție fac parte actorii Ioan Peter, Alex Mărgineanu, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Ștefan Statnic, Dorina Darie-Peter, Roxana Sabău, Robert Pavicsits și Călin Stanciu.

  Din păcate, la votul publicului acesta nu mai are șanse, fiind devansat de spectacolul „Rambuku” al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara cu o diferență de 306 de voturi. Deși a condus încă de la început la numărul de voturi, până la închiderea voturilor „Orașul nostru” a strâns 577 de voturi, iar „Rambuku” 883 voturi.

  „Orașul nostru” are șanse, în schimb, la votul juriului, alcătuit în acest an de criticul de teatru Marina Constantinescu, actrița Ana Ularu, actorul Marcel Iureș, regizorul Alexa Visarion și scenograful Dragoș Buhagiar.

  poza orasul nostru

  Gala Premiilor UNITER, cel mai important eveniment ale lumii noastre teatrale, se va desfăşura într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment.

  Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi 3 premii speciale. Acestea se adaugă premiilor ce vor fi oferite la următoarele categorii: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică de teatru, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie, Cel mai bun spectacol.

  Juriului care a decis laureaţii la fiecare categorie a fost format din: Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion, iar spectacolele care au intrat în selecţie au fost cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.

  Gazda evenimentului va fi actorul şi regizorul Ion Caramitru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.