luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gabriela, lecție despre cum să fii cel mai bun la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad

  de Lucian Dănilă | 19 martie 2018, 9:50 AM | Educaţie | Sport

  1

  A fost cald deși gradele de afară nu indicau acest lucru, a fost cu multe aplauze pentru că cea care le-a primit merită din plin acest lucru, a fost despre viață și despre cum să reușești să devi cel mai bun în domeniul tău. A fost Gabriela Szabo…

  În 1999 era desemnată cea mai bună sportivă a lumii și a Europei. Un an mai târziu, în 2000, la Sydney, Gabriela Szabo a cucerit aurul olimpic în proba de 5.000 de metri, dar mai are în palmares și bronzul și argintul la proba de 1.500 de metri la Atlanta, în 1996 și Sydney în 2000. De asemenea, spotiva originară din Bistrița a fost vicecampioană olimpică și la 10.000 de metri la Atlanta. Gabi Szabo a stabilit și recorduri mondiale la 2.000 de metri în 1998 și la 5.000 de metri în 1999 la Dortmund.

  Micuța născută în județul Bistrița a fost un model pentru sportivi, dominând la probele sale vreme de aproximativ cinci ani, la finele anilor 90 începutul anilor 2000. Dacă o vezi pe stradă nu ai spune că poate fi un vârf mondial în domeniul său, dar ea a reușit.

  Acum a venit să le povestească rețeta succesului elevilor și dascălilor de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad. „A fost o lecție de viață, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, despre perseverență, despre a transforma eșecurile în realizări, victorie, despre ambiție, dorința de a fi cel mai bun, despre modul în care îți alegi prietenii, astfel încât să fii încurajat pentru a te perfecționa, despre valorile în care să crezi. Pentru cei care practică sportul, dar nu numai pentru aceștia, despre mental, lupta între rațiune și inimă, lupta între ceea ce îți dictează mintea și ceea ce îți transmite corpul. Concluzia, dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să muncești mult, chiar foarte mult”, scrie Anca Stoenescu, inspector școlar general adjunct la IȘJ Arad, pe contul ei de Facebook.

  Gabriela Szabo a fost vreme de doi ani și Ministru al Sportului.

  Interesant este că directorul Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad este tocmai Iulia Ghinga, una dintre cele mai bune alergătoare pe distanțe lungi pe care le are Aradului, câștigătoare a mai multor concursuri de maraton sau semimaraton. Iulia Ghinga a și primit un autograf din partea fostei campioane olimpice, Gabi Szabo.

  29249728 10155217735176957 1070318072823838893 n

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.