luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Furtună în vestiarul echipei UTA! Cuvintele care au întors jocul la Satu Mare (VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 21 septembrie 2015, 10:35 AM | Sport

  1

  UTA a câștigat meciul de la Satu Mare după o evoluție a scorului halucinantă. Deși a deschis scorul prin Curtuiuș, Bătrâna Doamnă a intrat la vestiare în dezavantaj, primind două goluri într-un interval de cinci minute.

  Cel mai furios era Sorin Botiș, căpitanul alb-roșiilor, reacția de supărare a acestuia văzându-se și pe reacția de la golul care a adus Olimpia în avantaj. S-a îndreptat nervos spre centrul terenului și parcă aștepta pauza.

  Alexandru Manea, apărătorul arădean a indicat momentul în care UTA a conștientizat că e capabilă să se întoarcă acasă cu toate punctele: „Revenirea a venit de la pauză, în vestiar. A fost discuția noastră, internă, și ne bucurăm foarte mult că am câștigat!”, scrie site-ul uta-arad.ro. Manea este autorul golului de 2-2 cu o „torpilă” de la 25 de metri!

  Într-adevăr, revenirea a venit atunci… Intrați la vestiare, jucătorii arădeni erau bulversați de răsturnarea rezultatului pe tabela de marcaj, și aproape toți vociferau. Atunci și-a intrat în rol căpitanul. „Hei, băieți, aici, acum, doar eu vorbesc și antrenorii!”, spunea Botiș. În acel moment s-a făcut liniște deplină. Botiș venea după o săptămână foarte grea. Și-a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Plângea într-una de marți, imediat după ce a aflat despre tragicul accident în care și-a pierdut viața Adrian Baciu.

  „Acum vreau să văd cât sunteți de bărbați. Trebuie să intrăm pe teren și să luptăm până la epuizare. Nu putem pleca înfrânți de aici, trebuie să jucăm și să câștigăm acest meci. Suntem mai buni decât ei”, ar fi spus Botiș în vestiar.

  Supărat pe situația de la pauză, dar și adunând zile întregi de supărare, de necaz, după pierderea prietenului și fostului său coleg de echipă Adrian Baciu, Botiș a refulat și a lovit foarte puternic cu piciorul lada frigorifică în care era apa cu care se hidratau jucătorii. Evident, a spart-o!

  „M-a învățat Dan Ifrim în urmă cu câțiva ani să nu las niciodată nimic fragil lângă picioarele jucătorilor. Acum am ignorat acest aspect”, spune Miky Tomescu, maseurul echipei arădene.

  UTA a revenit în teren și a întors rezultatul câștigând cu 3-2. A fost o victorie obținută cu multă sudoare, cu voință, dar și cu prețul distrugerii lăzii frigorifice. Botiș a jucat excepțional în partea a doua a jocului. „S-a văzut calitatea lui de căpitan. A fost… mondial”, spun jucătorii în limbajul lor de… vestiar.

  „După un început foarte bun al nostru cu 1-0, am făcut cadou acele goluri prin care gazdele au venit în avantaj. Aceste lucruri și naivitatea din prima repriză au făcut să avem o reacție și am dominat în mare parte jocul. Am forțat adversarul să nu ne pună probleme pe contraatac și pe mingi luni. Felicit echipa mea pentru reacție, pentru doza de caracter și tăria pe care au avut-o pentru a întoarce acest rezultat. Ne bucură acest lucru.” a declarat Roland Nagy, pentru site-ul oficial al clubului, uta-arad.ro.

  După această victorie, UTA urcă pe locul 5 în clasament, având un total de 7 puncte.

  VEZI VIDEO CU GOLURILE DE LA SATU MARE AICI

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.