joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Furt de date, printre care și date din buletinul lui Ciolacu, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor

  de - | 30 ianuarie 2024, 3:04 PM | Naţional

  1

  Mai multe date oficiale au fost furate de la Camera Deputaţilor, după o breşă de securitate. Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, iar potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, printre datele furate de hackeri s-ar numărat şi buletinul lui Marcel Ciolacu.

  „În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, transmite Secretariatul General al Cemerei Deputaților. O plângere va fi depusă la DIICOT.

  „A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, anunță Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

  Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situații, departamentul specializat din Camera Deputaților redactează o plângere la DIICOT.

  UPDATE

  Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a anunțat că hackerii au căpătat acces la 250 de GB de date, o parte documente personale și o parte despre dispozitivele electronice ale Parlamentului. Oficialul nu a oferit mai multe detalii, potrivit Biziday, dar a menționat că „Responsabilitatea pentru site este a STS-ului și a Camerei Deputaților. După constituirea cloudului guvernamental, vom avea una dintre cele mai sigure infrastructuri digitale din lume”.

  Totuși, Serviciul de Telecomunicații Speciale transmite că nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaților, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.