Fumigenă la LAPAR? Președintele acestuia exclude infracțiunea de delapidare, dar nu știe câți bani lipsesc din cotizațiile fermierilor

  de - | 28 martie 2019, 6:31 PM | Naţional

  0

  (foto: Arhivă)

  Au loc percheziţii în acest moment la sediul celei mai mari organizaţii de fermieri din România. Poliţiştii fac acum controale la două sedii ale Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Conform primelor informaţii este vorba de un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de delapidare. Ar fi vorba despre suma de 1 milion de lei.

  Contactat de Digi24, Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, a declarat că „este vorba de o suspiciune care a fost discutată în Consiliul Director și unde s-a hotărât comandarea unui audit, să vedem ce s-a întâmplat”.

  El a adăugat că „cineva a făcut o reclamație, nu știu cine”.

  Potrivit acestuia, anchetatorii investighează „lipsa unor sume de bani din cotizațiile fermierilor”, dar că nu știe despre sumă de bani este vorba.

  Baciu a precizat că la LAPAR cotizează fermieri din 32 de județe, iar cea mai mică cotizație anuală este de 1.000 de lei, iar cea mai mare de 30.000 de lei.

  „Nu puteți vorbi de delapidare, pentru că nu s-a luat tot. Tot ce s-a încasat s-a luat. Organizația își desfășoară activitatea, ca să-ți desfășori activitatea ai nevoie de bani”, a mai spus președintele LAPAR.

  Întrebat cine a lansat bănuiala că lipsesc bani, el a răspuns că „a venit o informație cum că cel care avea delegație cu banca și cu contabilitatea și-ar fi însușit niște bani”, fiind vorba despre directorul executiv.

  „Absolut niciunul”, a mai spus Baciu, întrebat dacă are vreun rol în acest caz.

  Întrebat dacă o parte din suspiciuni îl privesc și pe el, președintele LAPAR a spus că nu știe despre „această chestie”.

  Laurențiu Baciu a mai spus că poliția nu l-a chemat să facă precizări cu privire la aceste percheziții.

  Imagine cu rol ilustrativ

  sursa:digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.