marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Migranți opriţi la frontiera cu Ungaria. 16 dintre ei au fost depistaţi cu drona la frontiera verde, în zona Nădlac

  de Ioana Costaș | 3 octombrie 2023, 11:28 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat ascunși în două mijloace de transport şapte cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cu ajutorul dronei din dotare, poliţiştii de frontieră au depistat două grupuri de persoane, formate din 16 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi se deplasau, pe jos, pe direcția statului vecin.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și un român, aflați la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, respectiv al unui autoturism înmatriculat în România. Șoferul automarfarului transporta piese auto pentru societăți comerciale din Cehia, iar șoferul autoturismului, însoțit de un alt cetățean român, se deplasa pe ruta România-Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă al automarfarului și în portbagajul autoturismului, în total, şapte cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Etiopia, Sri Lanka și Somalia, intrați legal în România”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat cu ajutorul dronei din dotare, în apropierea liniei de frontieră, două grupuri de persoane care se deplasau pe jos pe direcția statului vecin. Mai multe echipe mobile s-au deplasat la faţa locului și au procedat la interceptarea persoanelor respective, care au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări.

  În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două grupuri erau formate din 16 cetăţeni străini din Pakistan, India, Etiopia și Eritreea, intrați legal în România, care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

  „Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii mijloacelor de transport și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în autovehicule, respectiv pe jos”, au mai anunțat cei din cadrul STPF Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.