duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată ieri de aproximativ 23.600 de persoane și 13.400 de mijloace de transport

  de Special Arad | 20 februarie 2021, 9:28 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. În data 19.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 56.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 26.900 mijloace de transport (dintre care 13.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 26.500 persoane cu 12.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 30.400 persoane cu 14.000 mijloace de transport.

  (6.800 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 13.200 de persoane cu 7.000 mijloace de transport.

  Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 36 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 12 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 20.300 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 1.800 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.