miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  FRF tace, în Austria se poate… Liderul LASK Linz depunctat cu șase puncte pentru nerespectarea regulilor pentru evitarea SARS-CoV-2

  de Lucian Dănilă | 29 mai 2020, 12:20 PM | Sport

  0

  LASK Linz conducea destul de detașat în campionatul Austriei și se apropia de câștigarea titlului de campionaă după ani de zile în care supremația a deținut-o Red Bull Salzburg.

  Cu un parcurs excelent și în Europa League, LASK Linz avea 54 de puncte, cu șase mai mult decât Salzburg, gruparea din Linz având și avantajul meciurilor directe. În meciul de la Linz a fost 2-2, iar la Salzburg, LASK a câștigat cu 3-2.

  A trebuit să vină pandemia ca LASK să fie în pericol să piardă titlul de campioană și posibilitatea de a evolua în Champions League. Liderul din Austria a primit o penalizare de şase puncte și o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu SARS-CoV-2, informează AFP.

  Cazul echipei din Linz seamănă aproape perfect cu cel al echipei Rapid București. Cei de la LASK sunt acuzați că au reluat mai repede pregătirile, la fel cum e și cazul Rapidului. Apoi, o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

  Clubul din Linz a anunţat că intenţionează să facă apel împotriva acestei sancţiuni. Oficialii grupării LASK au depus deja o plângere pentru efracţie, afirmând că o cameră a fost introdusă pe stadionul său, pentru a-i spiona antrenamentele, în lunile aprilie şi mai.

  FRF tace… Deși același lucru s-a întâmplat și în Liga 2, Rapid încălcând și normele sanitare dar a și reluat pregătirea colectivă cu două săptămâni mai repede, FRF nu a luat nicio decizie în acest caz.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.